Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към Заев: Дано скоро сте част от НАТО и ЕС (ВИДЕО)

Политика

Борисов към Заев: Дано скоро сте част от НАТО и ЕС (ВИДЕО)

Борисов към Заев: Дано скоро сте част от НАТО и ЕС (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Двамата премиери заедно ще открият отсечката от магистрала „Струма“ от Сандански до Кресна

Бойко Борисов и Зоран Заев заедно ще открият отсечката от магистрала „Струма“ от Сандански до Кресна. Това стана ясно след среща на четири очи межди министър-председателите на България и Македония. Борисов посрещна Заев в Министерски съвет.

В началото на декември ще има и съвместно заседание на правителствата на двете страни, обявиха те на пресконференция след срещата си.

Борисов изрази надежда, че Македония скоро ще бъде част от НАТО и ЕС.

„Защото това е добре и за Македония, добре е и за нас. Надявам се и проблемът между Гърция и Македония за името да бъде решен, за да може всички държави в региона да направим свързаност във всяка една сфера – архитектура, култура, образование, пътна инфраструктура. И да дадем възможност на нашите народи да правят бизнес, да пътуват, да ходят на туризъм и да се опознават все по-добре“, обясни Борисов.

Двамата държавни лидери изразиха готовност да не оставят историята да разделя двата народа, а да работят за тяхното сближаване.

„Току-що завърши близка приятелска среща с моя близък приятел и приятел на Македония Бойко Борисов. Честите ни срещи са пълни с конструктивни договори и плановe, като в резултат на това е и Договорът за приятелство и добросъседство, който подписахме. Сработването ни в икономиката никога не е било по-добро – минахме 500 млн. евро в търговията между двете държави и няма да спрем, докато не стигнем 1 млрд. евро“, каза Заев.

По отношение на осъдения и избягал бивш македонски премиер Никола Груевски, Борисов потвърди ин информациите на ДАНС и външно министерство.

„Груевски не е искал и не е не му е издаван български документ за самоличност”, категоричен беше Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети