Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: На конкурс за IT в администрацията идват 100 човека, чуват заплатата и казват „Благодаря“

Политика

Борисов: На конкурс за IT в администрацията идват 100 човека, чуват заплатата и казват „Благодаря“

Борисов: На конкурс за IT в администрацията идват 100 човека, чуват заплатата и казват Благодаря - Tribune.bg
Снимка:

Таванът на заплатите пречи да привлечем киберспециалисти в е-управлението, коментира премиерът

„Сигурно можем да бъдем упрекнати, че недостатъчно пари се дават в този сектор за защита. Таванът на заплатите е нещо, което много пречи да привлечем в министерствата достатъчно квалифицирани хора. От конкурс за работа в този сектор идват по 100 човека, накрая остава само един, ако остане и един. Всички като чуят за заплащането се обръщат и казват „Благодаря“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който участва във форума „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“.

На събитието висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители на частния сектор наблюдаваха публична демонстрация на хакерска атака.

„Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не ни очаква. Законите и сега не са лоши, просто трябва да се спазват. Ние искаме да облекчим гражданите, да има повече електронни услуги, но ако някой троши непрекъснато, ще се върнем към пишещите машини. С финансовия министър ще видим дали могат киберспециалистите в електронното управление да получат по-високи заплати“, обеща премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ .......Всички като чуят за заплащането се обръщат и казват „Благодаря“......
АБЕ ДРоГАРЮ ПОЖАРНИКАР "БУДА“☭ ..... НЕ СЪЖАЛЯВАЙ ЗА ТЯХ БЕ....... ЗНАЧИ ВСИЧКИ СА ТЪПИ, КАТО ТЕБ, ЩОМ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВА Е ЗАПЛАТАТА ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ НА КОНКУРСА.... МУ-ХА-ХА... ДЕБИЛ...
17.09.2019 11:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети