Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не искам да проявявате реваншизъм, трябва да има правителство

Политика

Борисов: Не искам да проявявате реваншизъм, трябва да има правителство

Борисов: Не искам да проявявате реваншизъм, трябва да има правителство - Tribune.bg

„Или те, или ние“ е нещото, което най-малко желая. Защото и зад двете стоят български граждани“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при закриването на кампанията на партията в Пловдив.

Според него с призивите за негово оттегляне се цели отслабване на ГЕРБ и пускането ѝ по пътя на СДС. „Пенсионираха им лидера, направиха интрига, разцепиха я на няколко партии“, коментира той и обеща, че ГЕРБ ще продължи да работи с традиционната десница.

„Да, те направиха много бели, заслужават да бъдат влачени по арестите. Те заслужават. И това е най-лесно – законът не ги интересува, значи всеки бъдещ министър може да ги арестува. Но не искам да проявявате реваншизъм“, заръча лидерът на ГЕРБ.

Борисов дебело подчерта, че трябва да има правителство и увери, че знае как да се справи с миграцията.

Той напомни твърденията на „промяната“, ДБ и БСП, че ГЕРБ са крали милиарди. „И къде са тези милиарди сега?“, попита той.

Борисов изброи важните за него и партията му теми: Еврозоната и намаляването на излизащия от контрол държавен дълг. „Кой българин иска да завещае на децата и внуците си кредит? Всеки иска да остави нещо – къща, нива. Това с дълговете ще е най-сложно, защото без заем вече не може. А лихвата вече е над 4%. При нас беше 0 или отрицателна. Буквално ни даваха да им пазим парите, защото ни имаха доверие. Сега ще работим, за да плащаме лихвите“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„С парите ще бъде трудно първата година, много заеми се взеха, много финансови ангажименти се поеха“, заяви Бойко Борисов.

„Много ми се иска след 2 октомври всички да помъдреят. Но народът ще ни подреди. Ще каже кой да се пенсионира, кой да се изчегърта. Правил съм 2 тежки коалиции. Но всички лидери трябва да са министри. Другото – ние да си стоим по централите, да пращаме експерти… Това е най-лесният път да се скриеш при криза. Най-лесно е – ето експерти. Но утре на партията не ѝ е изгодно и казва – оттегляме се, вие не се справяте. Ако Слави Трифонов беше министър, предишният кабинет нямаше да може да падне. Но и другите нямаше да могат да му правят номера и да работят срещу него. Стабилност се гарантира с подписа на лидерите“, подчерта Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети