Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Искат да направят в парламента Народен съд

Политика

Борисов: Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Искат да направят в парламента Народен съд

Борисов: Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Искат да направят в парламента Народен съд - Tribune.bg
Снимка:

„Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Работили сме както можем. Сега имат мнозинство в парламента. Искат да ме вкарат в капан. Искат да направят парламента Народен съд. Не ни е страх да ни проверят. Нека видим какво е направил и при тях Орешарски – без да има здравна криза“.

Това заяви на пресконференция в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той мотивира решението да се разпусне Националния щаб за борба с коронавируса с недоволството от работата му сред опозицията.

„Ако им хареса този щаб – едно гласуване и казват – щаба да работи. Толкова. При всеки знак за намаляване на случаите, сваляхме ограниченията. Голяма част от бизнесите не разбраха, че им криза. И сега като гледам резултатите от вчера – имаме 1000 нови случая“, коментира мерките Борисов.

„Имат голямо, единно управляващо мнозинство. Могат да се справят с кризата. Могат да гласуват мажоритарно гласуване – но няма. Следете ги сега колко обещания ще останат неизпълнени“, призова лидерът на ГЕРБ.

Той призова опонентите си да спрат да спекулират, че планът за възстановяване, който трябва да бъде представен на Брюксел, не е готов.

„Той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли. Умолявам колегите най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти“, подчерта Борисов.

Според оценката на лидера на ГЕРБ вече било ясно колко точно „няма общо“ между ДПС и ДБ.

„Росенец повече няма да бъде закачан, той беше добре координиран между „Да, България” и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство. Не че ви казвам какво да правите“, обърна се Борисов към медиите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети