Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончев: Смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в НС и да бъде обиждан

Политика

Дончев: Смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в НС и да бъде обиждан

Дончев: Смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в НС и да бъде обиждан - Tribune.bg
Снимка:

Не ми е дошло времето да стана премиер или е минало, шегува се вицепремиерът в оставка

„Това за мен е политически трибунал, който ще се опитва да генерира политически сензации. Проверка не се прави от комисия в народното събрание, а от одитори и проверяващи – в България има такива служби“. Така Томислав Дончев определи пред БТВ решението на парламента да създаде Временна комисия по проверка при разходването на средства от Министерския съвет и дружествата с повече от 50% държавно участие за последните 10 години.

„Колкото повече си работил, вероятността да си допуснал повече грешки и да имаш повече грехове е по-голяма. Смисълът на упражнението вчера не беше премиерът да дава разяснение по Националния план за устойчивост, едва ли някой има съмнения, че ако някой трябва да дава разяснения, това съм аз. Смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в Народното събрание и да бъде обиждан, само това. Странен е този парламент, мисля, че мотото на новото мнозинство е всички народни представители от ГЕРБ да бъдат заковани на банките, за да могат безгласно да бъдат обиждани“, смята Томислав Дончев.

Той апелира новото мнозинство в парламента да не се държат като опозиция, а да започнат да управляват. Иначе проектокабинетът на ГЕРБ е готов, ще е ясен след няколко дни. Въпреки нищожните му шансове, процедурите ще се спазят стриктно.

„Може да не ми е дошло времето да съм премиер или да е минало“, отбеляза Дончев на въпрос защо той не е номиниран.

„Ще има и нови лица, ще има и приемственост – комбинация от двете“, обясни той и разказа подробности за Плана за възстановяване.

„Под мое ръководство над 200 души последните 8 месеца работят по този план, уточни той. Този план е усвояването на 12 млрд. лева от ЕС, които можем да получим за преодоляване на пандемията от коронавируса. По време на кампанията чух, че планът на Дончев е скапан, корупционен, некадърен. Чух, че всички имали алтернативни планове – по-добри от моя. В крайна сметка имам около 10 дни до края на мандата, редно ли е аз да внасям този план тогава. Уважаеми колеги, дайте вашите планове“, призова той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети