Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов обеща на СДС две места в листата

Политика

Борисов обеща на СДС две места в листата

Борисов обеща на СДС две места в листата - Tribune.bg

Целта – да няма разпиляване на десни гласове

Две места в листата за европейските избори, обеща премиерът Бойко Борисов на най-старата дясна партия СДС. Двете формации проведоха среща по молба на лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол.

„С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР. Аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Петър Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник. Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия. Разпоредил съм СДС да получи избираемо, сигурно място в листата, общо две имена. Разчитаме на твоята мъдрост, приятелю. Да не се забравя, че Владо Кисьов е първият преговарящ с ЕС“, заяви премиерът след срещата.

Целта на обединението е да се предотврати разпиляването на десни гласове.

„Този съюз е в полза за гражданите. В Брюксел се решават много неща за България. Затова трябва да имаме здрава парламентарна група там. По важни за България теми трябва да сме единни - пример е пакетът Мобилност“, обясни Борисов.

Това бе първа опознавателна среща на която обсъдихме как ЕНП да има най-висок резултат, обясни след разговорите Цветан Цветанов.

„В Четвъртък другата седмица ще се видим пак. Дотогава щабовете ще работят и на 31 март официално ще представим листата“, внесе яснота той.

А председателят на СДС Румен Христов разказа хронологията на събитията преди днешната среща.

„Събитията след писмото от Дол се развиха динамично. Той ни призова да обединим десните избиратели. По европейските политики с ГЕРБ нямаме разминавания. За нас като най-стария член на ЕНП сътрудничеството ни с най-голямата дясна партия в България от ЕНП за изборите е нещо нормално. Предстоят и други срещи. Това бе първа и търсихме общи точки“, обясни Христов.

„Това, което е от изключителна важност в настоящия момент както за ЕС, така и за България е, че всички заедно трябва да браним извоюваното – свобода, демокрация, неща, които са от жизнено значение за всички български и европейски граждани. С годините ЕНП е доказала, че е била водеща и там ни е мястото както на ГЕРБ, така и на СДС - в семейството на Европейската народна партия. Само обединени, явяващи се заедно бихме могли да постигнем тази цел, която е важна за всички нас“, отбеляза от своя страна Владимир Кисьов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

зорка Сигурно ще има спекулации, най-вече от ДСБ и другите две партии от „Демократична България“, които не са членки на ЕНП. Нещо повече, кандидатът за евродепутат на „Да, България” Стефан Тафров заяви, че ако бъде избран, няма да отиде в групата на ЕНП в Европейския парламент. А целта на обединението СДС-ГЕРБ е ЕНП да има най-висок резултат на европейските избори и да запази водещата си роля в него. С годините ЕНП е показала, че е била водеща и е поставяла жалоните за бъдещото развитие, а именно там е мястото на СДС заедно с ГЕРБ, заяви Владимир Кисьов. Но сте на прав път и хич на не ви "пука " !
20.03.2019 14:40 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати