Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към Трифонов: Дай им постове на тези, че ще катурнат държавата (ВИДЕО)

Политика

Борисов към Трифонов: Дай им постове на тези, че ще катурнат държавата (ВИДЕО)

ГЕРБ няма да подкрепя правителство на Слави Трифонов. Това заяви категорично на пресконференция в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Сега ме питате дали ще ги подкрепя – не, няма, не мога. Партията не го иска, аз не го искам, народът не го иска. Да правят каквито искат уйдурми, ГЕРБ не го търсете, ще гласуваме против всичките“, заяви Борисов.

„Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов… Не подкрепяме правителство, идва Бойко Рашков. Подкрепяме – идва Слави Трифонов. Да има по-малко зло – да избера. Управлението на държавата не е шоу, а къртовска работа. Едни се вайкат, защото очакваха да се видят министри. Аз бях казал – ДПС ще прехвърля гласове на ИТН. Бихме се сами ние с ИТН, бяхме казали още поначало, че ще бъдем опозиция“, припомни лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер иронизира вчерашните молби на Христо Иванов към Слави Трифонов и също го удари на „молби“.

„Умолявам те, Христо, ако не направите правителство, няма да има значение какво става с ГЕРБ. Вие надробихте тази горчива попара, поне я сърбайте. Умолявам те, Слави, направи правителство от 40 министри, за да има за всички постове – сложи на ромите, сложи на гърците, турците, умолявам те братко, дай им постове на тези, че ще катурнат държавата“, обяви той.

Борисов призова т.нар. „протестни партии“ да се съберат и да се разберат, защото ако няма кабинет, няма да има и бюджет, нито План за възстановяване.

„Направиха преврата, а искат да понеса аз отговорността с тях. Кючекът свърши. Две държави сме без план за възстановяване, заради тези некадърници от Харвард ли са… Очаквам, че няма да направят правителство, защото не могат да носят отговорност. Смешната част свърши, започва жалката. Ще ни се стъжни на всички, но каквото си направим – това е. Трети избори биха били пагубни, държавата вече ще е пусната надолу“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Той многократно призова за диалог – със или без негово участие.

„Дайте да си говорим нормално, отворен съм на всякакъв диалог. Видя се, че не можете. Видя се, че и ние не можем. През цялото време съм подавал ръка – аз съм прост, пожарникар – ок, приемам всякакви обиди. Затова на ДБ изпратих Даниел Митов, Томислав Донев. Това са хора от тяхната черга. Моля ви, тези недоразумения като Бойко Рашков да го изчистим, да си събира дамаджаните и да го гледаме как напуска МВР. Абе. имаш ли морал бе, Христо, продължаваш с джипката – аз карам партийната кола. ГЕРБ е партия от ЕНП, подкрепена от канцлери и премиери. А Христо Иванов плаче за Слави. Нали не искахте да съм аз? Ето, не съм аз, защо не искате да говорите с Дани Митов. А Тошко Йорданов да ви трича по нощите. Абе хора, нали щяха да ме чегъртате бе“, припомни той.

Според Борисов резултатът от изборите е такъв заради заплахите на Бойко Рашков, а целта е едноличната авторитарност на Радев да продължи.

Лидерът на ГЕРБ обмисля по-скоро да се откаже да е депутат, защото предполага, че ще бъде разхождан по разпити и да бъде в парламента би било трудно за полицаите. Иначе партията вече имала кандидат за президент, който ще бъде представен „когато му дойде времето“ – „умен, висок, красив, с коса, говорещ езици“, пошегува се Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети