Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов посъветва Панов и Георгиев: Незабавна оставка или дълг отпуск

Политика

Борисов посъветва Панов и Георгиев: Незабавна оставка или дълг отпуск

Борисов посъветва Панов и Георгиев: Незабавна оставка или дълг отпуск - Tribune.bg
Снимка:

Шефовете на ВКС Лозан Панов и на КПКОНПИ Пламен Георгиев бяха замесени в спорни имотни сделки

Без да използва конкретни имена – премиерът препоръча на шефовете на ВКС Лозан Панов и на КПКОНПИ Пламен Георгиев поне временно да се оттеглят от постовете си.

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали – дали е депутат, шеф на парламентарна група, министър или зам.-министър, се подава оставка. Същото бих предложил на замесените в тези скандали сега. Понеже има хора от съдебната система, които не обичат да бъдат слагани по общ знаменател и са много чувствителни, аршинът трябва да бъде еднакъв – или незабавна оставка, или дълъг отпуск. Поне докато различни от техните институции направят проверки“. Това заяви на брифинг тази сутрин премиерът Бойко Борисов.

Ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов е безспорен рекордьор в имотните скандали. Съпругата му е успяла да закупи четиристаен апартамент и два гаража за удивителната цена 93 хил. лв. или 225 евро на квадрат. Основна защитна теза на двойката е, че публично лансираната цена е занижена. Всъщност Панова платила по 380 евро на квадрат, което отново е в пъти под пазарната цена.

Лозан Панов отказва да дава обяснения. Съпругата му Елисавета вчера обяви брифинг за избрани медии, но се отказа от нежелание да говори пред „неканените“ журналисти, които също се отзоваха за изявлението ѝ.

Казусът на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е по различен. При него цената е повече от три пъти по-висока в сравнение с Панов – 293 хил. лв. Отново обаче съществуват съмнения дали апартаментът не е по-скъп. Има въпросителни и около декларирането на покривна тераса, която според юристи няма как да е на Георгиев, защото е обща собственост на блока.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати