Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пламен Георгиев: Атакуват ме медийни олигарси, на които сме запорирали имуществото

Политика

Пламен Георгиев: Атакуват ме медийни олигарси, на които сме запорирали имуществото

Пламен Георгиев: Атакуват ме медийни олигарси, на които сме запорирали имуществото - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на КПКОНПИ съжали медиите, които се поставяли в услуга на такива хора

Председателят на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев посочи пред журналисти, че компроматната война срещу него се води от олигарси с медии, чието имущество е запорирано.

„Хора, които притежават медии и които имат 198 млн. причини да водят срещу нас компроматна война. Хора, които на по двайсет и няколко години в едни смутни времена са придобили първия си милион, за съжаление незаконно. Има други хора, които са придобили милиарди. Всички тези хора се борят срещу мен персонално и срещу Комисията, защото не им харесва това, което се случва. Съжалявам и за вас медиите, които се поставяте в услуга на тези хора, но нещата са ясни. Всичко е изяснено в моята позиция пред медиите“, уточни Пламен Георгиев.

Той съобщи и, че е получавал заплахи. Първата заплаха е оценена от други органи като сериозна и поради това Георгиев има охрана от НСО. След тази заплаха вече са започнали и медийните атаки, което за него е било напълно очаквано.

„Единственият човек, който публично излезе пред медиите, даде официална позиция, която е достъпна за всички вас, единственият човек, който си публикува нотариалните актове и вие може да се запознаете с тях, съм аз. Повече с тези компроматни глупости аз няма да се занимавам“, обеща шефът на Антикорупционния орган.

Той се изненада и от факта, че досега никой не е подавал сигнал да му се направи проверка. „Твърдят се какви ли не глупости, нека се подаде сигнал до Прокуратурата. Нека се подаде сигнал до Парламента, до нашата комисия. Пет души комисия може да ме провери. Кой ми е подчинен? Никой не ми е подчинен. Ето това е, продължавате да следвате една линия, за да можете да вадите някакви компромати“, обърна се той към медиите.

За него е важно, че международните партньори на страната и в докладите на ЕК се отбелязва, че България води ефективна борба с корупцията.

„Ако тази борба с корупцията не се харесва на някои, това е техен проблем, нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят, нито вие можете да им помогнете да си вдигат теми, които няма. Не всички, има и коректни медии, които публикуваха моята позиция и казаха нещата, които са. Само извадки от моята позиция се дадоха в БТВ“, напомни председателят на КПКОНПИ. Той бе категоричен, че тиражираното от медията не отговаря на истината и в неговата декларация няма никакви разминавания и всичко е обяснено.

Относно проверките по „Апартаментгейт“ за 4-5 дни комисията е установила, че всички сделки са изповядвани при един и същи нотариус, който очевидно работи с „Артекс“.  До момента текат проверки на четири лица – на бившата заместник-министърка Ваня Колева, на Цветан Цветанов, на Вежди Рашидов и на Цецка Цачева.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети