Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов призова симпатизантите на партията да не следват призиви за протести

Политика

Борисов призова симпатизантите на партията да не следват призиви за протести

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че на този етап продължава да няма ясното кога ще е прекратен мандатът му. Той коментира темата пред журналисти при посрещането на новата пратка от още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

Борисов заръча на здравните власти: Трябва да се ваксинират по 30 хил. на ден

„Всеки ден чакам. Всеки ден чакам да ни освободят. Не знам какво още искат да си направят. Всички знаят, че отиват на избори, а парламентът продължава да си приема разни работи. Това е най-краткият парламент, а нарочно ще го бавят още да приемат неща, които да задлъжнят бюджета. Без да казват откъде ще вземат парите. Внесли са си проектозакони за 7 млрд. за няколко дни. А кой ще ги изпълнява? Кои хора? Аз продължавам да твърдя, че при служебното правителство над 100 млн. не влязоха в държавната хазна от контрабанда“, заяви Борисов.

Той се обърна към симпатизантите на ГЕРБ:

„Аз винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която непрекъснато има протести, няма шанс да се развива напред. Да, има смисъл от протести, когато има за какво. Ние да излизаме, само защото и те са правили така, ми се вижда безсмислено. Така че, ако някой се опита наше име да говори с нашите симпатизанти за утре, аз ги моля да не го правят“, призова Борисов.

„С Тошко Йорданов ВМРО си направи тяхното мероприятие, ние нямаме участие. Аз съм за диалог и разбирателство, демокрацията е това, но всичко е в техни ръце. Утре могат да се сговорят и да си направят правителство за 15 дни – да вкарат бюджет, актуализация, да закрият съдилища, каквото искат – да си носят отговорност за това. След 15 дни отиваме на предсрочни избори. И ще свършат всичко, защо е това нахалство да приемат закони без да направят правителство. Никой не ме е питал тези години откъде пари, как се опазва граница, откъде вземаме ваксини. Само моята глава си знае. Дано друг се справи по-добре, желая им успех“, завърши той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още