Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев да иде в НАТО, ООН, Брюксел и да иска АЕЦ „Запорожие“ да е под особена защита

Политика

Борисов: Радев да иде в НАТО, ООН, Брюксел и да иска АЕЦ „Запорожие“ да е под особена защита

Борисов: Радев да иде в НАТО, ООН, Брюксел и да иска АЕЦ Запорожие да е под особена защита - Tribune.bg
Снимка:

Дали ме е страх от Кирил и Асен – не. Но ме е страх колко наивно се отнася Европа към ставащото в ядрената централа „Запорожие“, каза лидерът на ГЕРБ

„Питате дали ме е страх от Кирил и Асен – не ме е страх. Но истински ме е страх как моите колеги в Европа наивно се отнасят към ставащото в ядрената централа „Запорожие“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Шумен.

„Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен – не ме е страх. Но истински ме е страх как моите колеги в Европа наивно се отнасят към ставащото в ядрената централа „Запорожие“. Да отиват в НАТО, ООН, Брюксел – тази централа трябва веднага да я поставят под особена защита“, коментира той.

Той сравни ставащото край АЕЦ-а с потенциален „Чернобил“. „И до днес сме първи по онкозаболявания в Европа. Как няма да сме първи? Като манифестирахме под ядрения облак“, каза той.

„За нас ще е без значение кой ще е виновен след това. Ако аз управлявах, нямаше да се махна от Брюксел, докато няма решение“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Те си играят с нашия живот – на руска рулетка къде ще падне ракетата. Аз умолявам и Радев и Гълъб Донев да положат усилия. Ние ток и храни произвеждаме. Аз не съм страхлив човек, но от това ме е страх. И те си играят. И г-жа Нинова преди малко казала – ние няма да допуснем България да бъде въвлечена във войната. Но продължава подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение. Тя не е ли в Европа?“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли твърдения, че изоставената магистрала „Хемус“ е била строена незаконно.

„Ние сме строили по закон, но имаше един Рашков, който обясняваше за някакви чували с пари. И чакаме и досега да ги покаже. И да покаже кои са хората, които съм „изял“. Но не може – те са си живи и здрави хората“, каза още Борисов“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети