Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ремонтите по „Тракия“ ще приключат до 1 юли

Политика

Борисов: Ремонтите по „Тракия“ ще приключат до 1 юли

Борисов: Ремонтите по Тракия ще приключат до 1 юли - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта край Вакарел

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта при 20-ия км на автомагистрала „Тракия“ край Вакарел.

Ремонтът се извършва в дясното платно и обхваща горното и долното строене на пътното съоръжение. Виадуктът е един от трите моста на магистрала „Тракия“, които в момента се ремонтират от  държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. Строително-ремонтните дейности по тях ще приключат до активния летен сезон.

„Тези стари мостове при първото земетресение могат да паднат. На практика се правят чисто нови мостове, понеже хората пътуват повече“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Той заяви пред работниците на обекта, че е искал да види при какви условия работят дори в събота и то на 70 метра от земята.

„Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, но се пазете“, добави премиерът пред екипа на магистралата.

Работниците казаха на министър-председателя, че дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и др. А долното строене се укрепва срещу земетръс със специални устройства и се усилват устоите. Премиерът добави, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала „Хемус“, където също усилено се работи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ПРЕДИ 4 ГОДИНИ ТАМ ПРАВИХА ГОЛЕМИ РЕМОНТИ...... СЕГА ПАК РЕМОНТ НА РЕМОНТИТЕ.....
04.05.2019 18:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати