Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато тези популисти ще искат пак да харчат пари

Политика

Борисов: Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато тези популисти ще искат пак да харчат пари

Борисов: Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато тези популисти ще искат пак да харчат пари - Tribune.bg
Снимка:

Защо „Промяната“ вдигна два пъти инфлацията спрямо тази в Европа? Седем партии се събраха като коалиция, за да изкарат колкото нас. И си мислят, че от 2 април всичко ще почне отначало - няма как да стане това! Бюджетният дефицит отиде - висока инфлация, висок дефицит - няма Еврозона!“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в спортната зала в Благоевград.

Той разказа как е провел среща в централата на партията с производителите на мебели. „Изнасят дървата, обработват ги в Гърция, после ги откупуват, и така мебелите поскъпват“, даде пример Борисов.

„Цял ден се срещаме с браншови организации - един доволен няма, и всички искат пари, а при този бюджет и този дефицит, шанс за това няма. Винаги сме били честни - не продаваме мечти, каквото обещаем - на другия ден идвате и си го търсите! Уж сме най-бедни в Европа, а две години няма ПВУ - преди две години Фон Дер Лайен даде 17 милиарда на Гърция, а за нас - нищо. Две години не направиха План за възстановяване, единствените сме, които не сме взели пари от Брюксел. И сега още пари изпускаме, а те си позволяват да идват и да ни критикуват“, възмути се Борисов.

„Не ходим да агитираме, идваме да ви предупредим, че октомври месец трябва да вземем поне още 10 млрд. дълг, за да се покрие дупката в бюджета - това се казва „дългова спирала“ - няма Еврозона, а с тази миграция няма и Шенген. Ужасът на ПП-ДБ ще дойде след изборите, когато реално тези популисти ще искат пак така да харчат пари. Така стоят тунелите и мостовете, пари оставихме, а те изчезнаха. Сложете си там билбордове с ПП и ДБ, да ги сочат с пръст. Благодарен съм, че не се огънахте и че удържахте - 2009-та година ви вадихме от най-голямата криза в света - гръцката, като не дадох една банка да мръдне тук, след Орешарски остана 7 милиарда дупка в бюджета, за година го преодоляхме; сега 15 млрд. дупка има - как се преодолява така? Щели да правят правителство на малцинството - никой дори не ги пита как функционира държавата. Ако имат депутати колкото нас, как ще правят правителство - защо лъжат, че ГЕРБ щели да ги подкрепят с правителство на малцинството - това няма да стане никога!“, закани се той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети