Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: За 6 месеца ликвидираха всичко, което 12 години пазихме

Политика

Борисов: За 6 месеца ликвидираха всичко, което 12 години пазихме

Борисов: За 6 месеца ликвидираха всичко, което 12 години пазихме - Tribune.bg
Снимка:

„Винаги съм обвинявал президента Румен Радев за това, че раздели нацията. Освиркват мен, защото им преча – печеля избори. За 6 месеца, услужливите медии предадоха думите на Атанас Атанасов, те били направили повече, отколкото аз за 12 години. Винаги е бил семпъл човек, но сега е прав. 5 пъти качиха тока, вдигнаха газа, цената и бензина – двойно. За 6 месеца ликвидираха всичко, което 12 години пазихме“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в Нова Загора. Градът се готви за избори следващата седмица за мястото на покойния кмет Николай Грозев.

„Стигат до глупостта да говорят, че инфлацията им е привнесена. Откъде? Кой ви я привнесе? Токът се произвежда тук, кой ви привнесе скъп ток?“, попита той.

Борисов разказа, че ако в момента той е бил на власт е щял да иде в Брюксел и да обясни, че могат да наложат глоба, защото една година спира износа на ток. По този начин цените на тока биха останали на старите нива, а инфлацията би била на много по-ниски проценти.

„АЕЦ „Козлодуй“ е наш, свежото ядрено гориво е наше. Кой ви вдигна цената на тока? Миньорите ли? КЕВР ли?“, настоя да се каже Борисов.

„Какво ви интересува дали ще съм лидер? Това ви каза и Плевнелиев – ГЕРБ е мое дете. Как да го оставя“, попита лидерът на опозицията.

Борисов отново подчерта, че ГЕРБ няма да бъде нечия брошка – както са
ДБ и БСП за ПП.

„Няма да ви дам да счупите ГЕРБ както НДСВ – когато Царя се дръпна. Както БСП, когато напусна Първанов. Както СДС, когато силният лидер Иван Костов си тръгна, и остави такива като Атанас Атанасов“, заяви той.

Борисов попита колко пъти Кирил Петков е нарушил Конституцията и изброи последните примери – невярната декларация, забавената оставка, неявяването на консултации.

Борисов нарече „коварен план“ отказа на кабинета да изтегли планирания дълг и да остави без пари бъдещия служебен кабинет на президента.

„Защо паднаха? Защото не можаха да разделят парите! Добре, че се скараха, за да се видят схемите… И представяте ли си, в Брюксел казал: Митрофанова и Борисов ме свалиха. Че те ме познават от 10 години. Раздели ви корупцията“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Общините са хвърлени на кучетата – да се оправят както намерят за добре. По-слаб бюджет не е имало. Вижте какво оправдание намериха днес да не идат на консултации. А когато Радев беше „с юмрука напред“? Тогава не им беше важен бюджетът. Тогава нямаше ковид криза, нямаше миграционна криза. И без петел ще съмне, и без тях България ще я има. Вие им направихте услуга като ги свалихте, преди да се ударят в земята, така падаха. Вие ги съживихте“, каза Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати