Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за сваленото доверие от Радев: Как ще свали нещо, което няма?

Политика

Борисов за сваленото доверие от Радев: Как ще свали нещо, което няма?

Борисов за сваленото доверие от Радев: Как ще свали нещо, което няма? - Tribune.bg
Снимка:

„Той не ни е избирал, че да свали нещо, което няма. Все едно да кажа, че свалям доверието си от кмета на Перник, а той си е спечелил изборите“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод обръщението на президента, в което държавният глава обяви, че сваля доверието си от правителството на ГЕРБ.

Борисов определи този акт на Румен Радев като пряка намеса в независимостта на властите и точно обратното на това, което самият президент винаги е говорил.

„Откъде-накъде ще се коментира по такъв начин едно управление. И днес социологическите агенции – всичките и червени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила“, възмути се министър-председателят от констатациите в словото на президента.

По думите на Борисов държавният глава реагира така заради проблемите си с прокуратурата и изтеклите записи, в които се опитва да прикрие действията си като шеф на ВВС и неправомерното назначение на съпругата си Десислава Радева на два щата.

„Защото прокуратурата е опасно да атакуваш, най-вероятно. И затова си търсиш друг враг, за да отклониш вниманието“, изтъкна Борисов.

Премиерът сподели, че само преди дни държавният глава му е направил много добро впечатление, защото пред чуждите посланици е похвалил балансираната външна политика на правителството.

„Разбрах, че сега е казал, че сме се поставили в услуга на други държави, кои са тези държави. За това, че някой шпионин сме го изгонили или че някой си е позволил да извършва дейности, за които ние предполагаме, че имат престъпен характер. Няма осъдителни присъди и затова така внимателно се изказвам по „случая Гебрев“, напомни Бойко Борисов.

Относно пресечените точки на кабинета с президентството той коментира, че „няма такива“.

„Ние нямаме пресечени точки освен безсмислените Консултативни съвети, където никога не се решава нищо. Така че даже ще ме облекчи“, посочи премиерът.

Той припомни, че още декември месец е посочил, че президентът е  разединител на нацията.

„Той /Радев б. р./ не е президент като обединител, защото разединява нацията. Това казах декември месец на мероприятието на СДС и се аргументирах тогава с факта, че той говори това, което БСП и ДПС говорят. Днес той е повторил неща за водоснабдяването. Нима кметът Владимиров не обясни ясно и точно, че 70 г. неговата партия в Перник не е подменила един водопровод. Казал е, че ние не се справяме, ето как се справяме. Казал е за боклуците, ами когато станах кмет на София, те бяха заринали София с боклуци. Направихме пречиствателни станции, изцяло пречистваме Черно море. Целият ми съзнателен живот, последните 20 г. като главен секретар, кмет, премиер, винаги съм бил 20 часа в услуга на народа“, недоумява Борисов за казаното по негов адрес и по адрес на правителството.

„Проблемът /на Румен Радев б. р./ не му е с правителството. Проблемът му е с други независими институции.

Всеки за любимата жена е готов на всичко, бях готов да го оневиня за себе си… И сега те търсят противопоставяне с правителството. Никакви теми не сме работили заедно, за да се чувствам ощетен, че няма да ни подкрепя. Аз декември месец съм свалил доверието си от него – това е официалният ми коментар“, завърши срещата си с медиите премиерът Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ИСТИНАТА Когато др. Радев постигне успехите на г-н БОРИСОВ, когато извинете неговият път, когато по 20 часа отдава себе си в интерес на Б-Я, когато постави интересите на Б'Я над тези, на Русия, ще има право на мнение. Др. Радев, вие станахте президент с лъжа за миналото, благодарение на Решетников. 60% нямат доверие в най-скъпоплатеният, с народни пари екскурзиант, не свършил за 3 лв.работа, в интерес на Б-Я! Само човек с морал, би подал оставка, който вие не притежавате. Самозабравихте се! ВИЕ НЕ СТЕ НЕДОСЕГАЕМ! ПРОЖЕКТОРИТЕ СВЕТНАХА!
04.02.2020 17:32 / Отговор
коментар Точно казано!
04.02.2020 18:22

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети