Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов се срещна с депутати от украинския парламент

Политика

Бойко Борисов се срещна с депутати от украинския парламент

„ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна“. Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленський във Върховната Рада. Сред гостите са и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.

„Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков“, заяви още Борисов.

Представителите на украинската Рада са благодарили за всичко, което от ГЕРБ са направили през последната година за Украйна. Подчертали, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел, като са пожелали след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.

„В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ“, допълни още Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети