Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и ДПС се съгласиха за удължаване на бюджета

Политика

БСП и ДПС се съгласиха за удължаване на бюджета

БСП и ДПС се съгласиха за удължаване на бюджета - Tribune.bg
Снимка:

„Помислете и вие дали между първо и второ четене поне по някои от параметрите на сега действащия бюджет да не направим подобрение. Иначе изцяло нов очевидно Министерският съвет няма да внесе. За нас е неприемливо бюджетът да остане в същите параметри особено в социалната част. Ние не поставяме само нашите единствени условия, подлагаме ги на дискусия. Предлагаме 850 лв. минимална заплата, което представлява 50% от средната заплата, което е по европейското законодателство, предлагаме с увеличение на минималната работна заплата да се увеличава майчинството, предлагаме да помислим за необлагаем минимум, таван на цени на енергоносители, две степени на плащане за бедни и богати хора и др.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата си с ДПС.

Бойко Борисов от Пловдив: Очаква ни зимата на Асен Василев (ВИДЕО)

Тя посочи, че са готови с техни предложения при разглеждане на бюджета на първо и второ четене да водят разговори, с които да се осигури оставане в нормални граници на дефицит, гарантиране на подкрепа на икономиката и увеличаване на доходите на уязвимите групи.

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че срещата сама по себе си е крачка в правилната посока на българския политически терен.

„Разговорите между парламентарните групи, диалогът между власт и опозиция, диалогът между власт и хората, диалогът между институциите ние трябва да го възстановим”, каза той. Лидерът на ДПС обясни, че основното задължение на служебното правителство да произведе честни и демократични избори.

Асен Василев: БСП не е потенциален коалиционен партньор на Продължаваме промяната

„В тази ситуация, в която се намираме е много опасно да отваряме бюджета за 2023. При определени параметри да направим удължение на бюджета за 2022. Докато няма яснота в НС за редовен кабинет, опасността всеки да подхожда с предизборен популизъм към бюджета е много голяма и всичко това се трупа на гърба на народа. Според нас по-отговорното поведение в тази ситуация е да се положат максимални усилия за преодоляване на политическата криза, да не тръгваме да правим нов бюджет, а както вие казахте да видим параметрите по удължаването на сегашния бюджет.", категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, ДПС, бюджет 2023
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати