Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП на драматичен пленум, решават ще прегърнат ли отново ДПС и Манолова, за да подкрепят ИТН

Политика

БСП на драматичен пленум, решават ще прегърнат ли отново ДПС и Манолова, за да подкрепят ИТН

Снимка:

След съкрушителните резултати на два поредни избора, групи социалисти ще се опитат да свалят Нинова

Неделният ден е ключов за БСП. Социалистите се събират на драматичен пленум, на който официално решават ще подкрепят ли правителство, чийто състав още дори не се знае. В събота ръководството на левицата се срещна с Тошко Йорданов и след това двете страни обявиха, че са намерили общи приоритети.

За да продължи преговорите с Йорданов обаче Нинова трябва да получи мандат от Националния съвет на партията, който би дал зелена светлина за нови бъдещи преговори.

На Пленума се очаква още Корнелия Нинова да представи План за преодоляване на срива в БСП с цялостен обективен анализ и конкретни решения за постигането на по-добър резултат на левицата. Поредицата от тежки поражения обаче ще стане повод и за поредно искане на оставка на лидерката на социалистите.

БСП-Велико Търново поиска оставката на Корнелия Нинова

Социалисти от Пловдив с писмо до Нинова: Катастрофата е тежка, искаме вашата оставка сега

Самата Нинова даде да се разбере, че въпреки топенето на избирателите на столетницата, тя няма намерение да отстъпва лидерството и заклейми предварително хората, които ще искат оставката ѝ и да не се подкрепя правителството на ИТН, каквото и да е то.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още