Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Александър Иванов към БСП: Ако във Вашата партия се правят политически интриги, не ги пренасяйте в нашата

Политика

Александър Иванов към БСП: Ако във Вашата партия се правят политически интриги, не ги пренасяйте в нашата

Александър Иванов към БСП: Ако във Вашата партия се правят политически интриги, не ги пренасяйте в нашата - Tribune.bg
Снимка:

БСП обвиниха Борисов, че се страхувал от протести и затова предлага намаляване на ДДС за хотели и ресторантьори

Депутатите дискутират на първо четене дали да бъде намалено ДДС-то за хотелиери, ресторантьори и кетъринг услуги от 20 на 9%. Мярката се предлага като временна до края на 2021 г.

Народният представител от БСП Димитър Данчев посочи, че ГЕРБ трябва да изпитват срам.

„Това предложение е направено от премиера, воден от мисълта за своя личен рейтинг. Премиерът го направи, защото не обича протестите и се страхува от тях“, коментира от трибуната червеният депутат.

В отговор Александър Иванов от ГЕРБ го посъветва да не прави интриги.

„Ако във Вашата партия БСП се правят политически интриги, не ги пренасяйте в нашата“, поиска депутатът от управляващата партия.

Понеже БСП поискаха на дебата да присъстват премиерът, финансовият министър и заместник-министри, Иванов напомни, че вносител на това предложение не е МС, а становището на финансовото министерство е изпратено до Бюджетна комисия и е още на интернет страницата на ведомството.

„Безпрецедентно разрастване на епидемията не отмина и българската икономика. Затова е предложението ГЕРБ да се намали ставката за сектора, който е най-засегнат от това. По този повод в средата на годината разглеждаме тази мярка. 11-12% от БВП се формира от този сектор. Мярката е временна и сме записали от 1 юли 2020 до 31 декември 2021 г. Това няма да намали цената за крайния потребител. Това е мярка за подпомагане на бизнеса“, аргументира се Александър Иванов. Той напомни, че никой от противниците не говори за другото предложение – за повишаването на минималния осигурителен доход в сектора.

„Нашето предложение е за повишаване на този показател, защото осигуровките на заетите в Държавно обществено осигуряване ще даде по-голяма сигурност за работещите“, изтъкна депутатът от ГЕРБ. По думите му над 75 000 души са заетите, чиито работни места ще бъдат защитени с тази мярка.

„В нашата управленска програма е записано, че няма да се увеличават данъците. Тази временна мярка е ориентирана за запазване на работните места и хората да бъдат осигурявани на по-висока заплата. За промяна в данъчната система не става дума. Внушенията за повишаването на други данъци е некоректно“, уточни народният представител.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Susan Benson Здравейте, имате ли нужда от бърз заем?
Аз съм Сюзън Бенсън. Кредитор съм и също финансов консултант.

С оглед на стагнацията, през която преминава светът в резултат на въздействието на коронавируса (COVID-19) върху бизнеса и икономиката, много хора са изправени пред несвоевременно финансови предизвикателства и с наличието на паричен излишък в моята компания, ние се стремим да ускорим паричното обращение, като финансираме клиенти в и извън Европа със заем.

Имате ли нужда от спешен заем за стартиране на бизнес, за закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът Ви е „ДА“, ще Ви посъветвам да се свържете с моята компания. Ние предоставяме всякакъв вид кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми. Всичко, което трябва да направите е да ни пишете по имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или да ни изпратите съобщение директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор веднага.
22.05.2020 19:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети