Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП с решение „на подпис“ за избор на лидер

Политика

БСП с решение „на подпис“ за избор на лидер

БСП с решение на подпис за избор на лидер - Tribune.bg
Снимка:

Това става без да се провежда пленум

НС на БСП прие решение на подпис да възстанови провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател, съобщиха от партията. Решението гласи, че се  възстановява отчетно-изборната кампания в БСП от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия.

Непроведените общински конференции (общи събрания) на общинските (районни) и градски партийни организации ще се проведат в срок до 16 август 2020 г.

Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври  2020 г.  в зала 1 на Националния дворец на културата, гласи още съобщението.

Социалисти обаче не са доволни от това. Според тях лидерът на БСП Корнелия Нинова е събрала подписите с натиск и заплахи, пише ПИК.

Освен това зам.-председателят Кирил Добрев иска да свиква заседание на Националния съвет на 6 юни, като е взел разрешение за това от здравния министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Иво ..........от цк на бкп!
31.05.2020 11:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети