Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП събират съвета днес, решават съдбата на Нинова и връщат ли се в парламента

Политика

БСП събират съвета днес, решават съдбата на Нинова и връщат ли се в парламента

БСП събират съвета днес, решават съдбата на Нинова и връщат ли се в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Ще правят и анализ на кампанията и резултатите от евроизборите

Днес ще заседава Националният съвет на БСП. На заседанието, което е закрито за медии, ще се решават три важни за левицата въпроса.

Един от тях е по проект на решение за подготовка на правила и стартиране на кампания за номинации и избор на председател на БСП. Вчера Корнелия Нинова обяви, че партията започва процедура за пряк избор на нов председател. Това било знак за поемане на отговорност след изборите за Европейски парламент, на които БСП губят. Редица представители на партията заявиха публично недоволството си от резултатите и нуждата от поемане на отговорност от ръководството. По устав правомощията на председателя се прекратяват предсрочно по негово искане, по искане на повече от половината от всички членове на БСП, по решение на конгреса след промени в устава и др.

Другото важно решение, което ще бъде взето днес, е ще се върне ли БСП в парламента. С отсъствието на партията от Народното събрание също не бяха съгласни много от членовете на БСП. На Националния съвет се очаква именно този ход на Корнелия Нинова да бъде посочен като основна грешка, довела до по-ниския от очакваното резултат на изборите.

Третата важна тема ще бъде по доклад на председателя на националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски за анализ на кампанията и резултатите от изборите за членове на Европейския парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати