Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП започват да си признават – не искат Станишев в листите

Политика

БСП започват да си признават – не искат Станишев в листите

БСП започват да си признават – не искат Станишев в листите - Tribune.bg
Снимка:

Разцепление в „левицата“ заради наскоро избрания за пореден мандат шеф на ПЕС

Признания в редиците на БСП. Видни социалисти, приближени до Корнелия Нинова открито заявяват, че искат да изгонят Сергей Станишев от евролистата на партията. Президентът на Партията на европейските социалисти Станишев заема един от най-високите социалистически позиции в Европа.

В родната му партия обаче е на път да не успее дори да получи номинация за евродепутат.

Според депутатът Сашо Симов, Станишев нито трябва да води листа, нито да участва в нея.

„Сергей Станишев не поставя ясно проблемите на масата. Ако бъде кандидат, може част от гласоподавателите ни да се отдръпнат и да не гласуват за БСП на предстоящия вот през май, ако видят, че той е кандидат“, заяви Симов пред ТВ „Европа“. Според него трябвало да се води класова борба и да бъдат защитавани работниците от работодателите им, което не било в концепцията на Станишев.

Симов е убеден, че БСП щяла да има достатъчно влияние в Европа и без Станишев. Отдавна обаче върви слух, че само търпението на президента на ПЕС е причината българските социалисти още да се част от европейската организация, от която може и да бъдат изключени.

Съвсем по-друг начин гледат на ситуацията вътрешните опозиционери в БСП, сред които е и Атанас Мерджанов.

„Не ми се коментира нищо. Искам да видим какви ще ги изядем на пленума и тогава могат да се направят анализи. Трябва първо да видим каква предизборна програма и платформа ще приемем в БСП. След това трябва да решим на какви основания ще стъпи листата ни за европейските избори. Той пък и Сашо е един ляв… Достатъчно много съм коментирал, мисля, че позицията ми е пределно ясна и не искам да наливам допълнително масло в огъня“, заяви Мерджанов пред Faktor.bg.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети