Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: С Румъния вече изпълняваме условията за Шенген (ВИДЕО)

Политика

Цветанов: С Румъния вече изпълняваме условията за Шенген (ВИДЕО)

Цветанов: С Румъния вече изпълняваме условията за Шенген (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Румъния отделя за отбрана 2% от бюджета си

„Важно с Румъния да се подкрепяме, защото интересите на сигурността в региона са много по-важни от политическите пристрастия“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов. Той проведе среща с неговия колега председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на Румъния Дорел Къпрар.

„Румъния вече изпълнява своя ангажимент към НАТО за 2% от БВП да е за отбрана и изпреварва България в изпълняване на ангажиментите си за модернизация на румънската армия“, допълни Цветанов.

Особено важно за нашата страна по думите на председателя на ПГ на ГЕРБ е, че това, което успяхме да реализираме по време на нашето Европредседателство и вече продължава в австрийското, ще продължи и в предстоящото румънско. На първо място е темата за интеграцията на Западните Балкани.

Пред колегите си от Румъния Цветанов е дал и оценка за несправедливия начин, по който двете държави са третирани за членството им в Шенген.

„Румъния и България за покрили изискванията за влизане в Шенген. За мен е важно да се подкрепяме, защото сме много по-силни заедно“, заяви той.

„Сътрудничеството между двете страни може да бъде пример както за региона, така и за целия ЕС“, заяви от своя страна Дорел Къпрар.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети