Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: БСП саботират и създават несигурност, за да оправдаят евентуална загуба на изборите

Политика

Данаил Кирилов: БСП саботират и създават несигурност, за да оправдаят евентуална загуба на изборите

Снимка:

Съставът на ЦИК няма да бъде променян

Съставът на ЦИК няма да бъде променян, тъй като новият няма да има времето да навлезе в проблемите. Предстои дебат по този въпрос. Това съобщи пред БТВ Данаил Кирилов, председател на парламентарната Комисия по правни въпроси и депутат от ГЕРБ. Той припомни, че този състав е избран през 2014 г. и в него доминират представителите на БСП.

„Ние не поставяме този въпрос, за да не бъдем обвинени, че търсим конюнктурна промяна в състава”, поясни Данаил Кирилов.

 „Саботажът е създаването на обстановка на несигурност, така че да може да се оправдае евентуалната загуба на опозиционната формация на следващите избори. От самото начало се твърди, че предстоят манипулации. Това не е ново за българския избирателен процес. Срещали сме го и друг път”, смята той.

Иначе на предстоящите избори няма да има машинно гласуване във всяка избирателна секция. Има действащ закон и се отчитат резултати, но няма машини и проблемът е по-скоро технически.

„Очевидно е, че машинното гласуване е една концепция, която изисква по-висока форма на електронизация. Затова от ГЕРБ винаги сме казвали, че целта винаги е била електронното дистанционно гласуване. Важни са българите в чужбина. Продължава да се работи в тази насока”, поясни Данаил Кирилов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още