Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Има синхрон в действията на президента и депутатите от БСП

Политика

Дариткова: Има синхрон в действията на президента и депутатите от БСП

Снимка:

„Има синхрон между действията на президента Румен Радев и внасянето на промяна в правилника на Народното събрание, с което се задължава премиерът да идва в парламента и да отговаря на въпроси поне веднъж месечно. Предложението бе на  БСП. Смятам, че в сегашния правилник съществуват достатъчно възможности министър-председателят да бъде изслушван в Народното събрание”. Това заяви пред Нова ТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя коментира и кметската надпревара в столицата.

„За нас е важно Йорданка Фандъкова да бъде следващият кмет на София. Това е важно не само за ГЕРБ, а и за софиянци. Тя е доказала, че може да управлява столицата в годините и да преодолява всички препятствия. Да решава проблемите. Аз съм донякъде удовлетворена, че срещу нея има силен кандидат. Силните кандидати срещу нея ще допринесат за това политиките, които се реализират, да бъдат погледнати критично. Ние не сме си достатъчни нито в София, нито в държавата”, заяви още тя.

Дариткова съобщи още, че Управляващите смятат, че съкратеното производство трябва да бъде запазено и за тежките престъпления.

„И досега съдът е бил изцяло в правомощията си да определи степента на наказание, съответстващо на степента на престъплението. Ние премахваме възможността да се намали наказанието в резултат на това, че е използвано съкратеното съдебно производство”, коментира тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още