Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Поведението на Сидеров е позор за парламента

Политика

Дариткова: Поведението на Сидеров е позор за парламента

Дариткова: Поведението на Сидеров е позор за парламента - Tribune.bg
Снимка:

„Снощното представяне на Волен Сидеров категорично беше позор за институцията Народно събрание“. Това каза председателят на парламентарната група на партията Даниела Дариткова на брифинг в централата на ГЕРБ, предава БГНЕС.

„Аз през цялото време исках да поднеса съжаленията си, че ставам част от този спектакъл, защото авторитетът на парламента беше заложен снощи. Знам, че това беше личен негатив, но Сидеров е част от това Народно събрание и всички ние сме призвани да пазим авторитета на институцията“, заяви тя в отговор на журналистически въпрос.

Дариткова каза, че от този случай, всеки избирател може да си направи заключения и ги призова да подхождат много внимателно към всеки избор, както и да не се подвежда по популистки послания.

Попитана дали с поведението си, лидерът на „Атака“ не е опозорил и управляващата коалиция, Дариткова обясни, че всеки носи персонална отговорност за своето поведение и уточни, че в коалиционното споразумение не са разписвали правила за поведение.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че подобно поведение не трябва да се толерира. Ние сме различни политически сили и по различен начин водим кампанията си, коментира Караянчева и припомни Костинбродската афера и как била коментирана тя от опонентите им.

„Ние понесохме много негативи от това, но въпреки всичко бяхме победители. Такова поведение не бива да се толерира“, отсече Караянчева.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев призна, че в исторически план ГЕРБ са понасяли най-много негативи.

„За нас това са местни избори. Това не е национална политическа интрига. Ние се интересуваме от проблемите на хората, а не се опитваме да променим националната политическа конюнктура, да правим революция и контрареволюция, както и да моделираме някакви модели“, коментира Дончев.

Вицепремиерът увери, че ще продължат с това, с което са известни и заради, което са били избирани, но всичко то ще бъде надградено. Той изтъкна, че за разлика от БСП навсякъде където ще участват в изборите се явяват с кандидати за кметове, пълни листи с общински съветници и кметове на кметства.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети