Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев за Йончева: Който гроб копае другиму, сам пада в него

Политика

Делян Добрев за Йончева: Който гроб копае другиму, сам пада в него

Делян Добрев за Йончева: Който гроб копае другиму, сам пада в него - Tribune.bg
Снимка:

Йончева е разследвана за източване на средства от КТБ - въпрос, който Добрев повдигна преди месеци

„Който гроб копае другиму, сам пада в него“. Така накратко обобщи скандала с разследването срещу Елена Йончева депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„Нямам коментар по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне имунитета на Елена Йончева заради разследване, че е прала пари в особено големи размери. Същевременно обаче се надявам това разследване да стигне до цялата истина за фактите и документите, които показахме“, заявява Добрев пред ПИК.

Според прокуратурата има данни за това, че Елена Йончева е източвала средства от КТБ през кухи офшорни сметки и е знаела за престъпния произход на парите.

Добрев и Йончева имат стар политически спор, като червената депутатка нееднократно е замесвала името на опонента си в различни скандали.

Самият Добрев тогава зададе на Йончева поредица от въпроси, включително и за нейни офшорни фирми и траншове през КТБ, които тя към онзи момент категорично отрече.

Запитан дали разследването срещу Йончева не е своеобразен реванш персонално за него, Добрев отговори:

„Ако се стигне до обвинение, тя несъмнено ще трябва да отговори в съда. А що се отнася до нейната измислена акция срещу мен, българите имаме поговорка: „Който гроб копае другиму, сам пада в него.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети