Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократично“: Ръководството на БСП забрани да се гостува при журналиста Любомир Огнянов

Политика

„Демократично“: Ръководството на БСП забрани да се гостува при журналиста Любомир Огнянов

Демократично: Ръководството на БСП забрани да се гостува при журналиста Любомир Огнянов - Tribune.bg
Снимка:

БСП са взели решение да не участват в предаването на журналиста Любомир Огнянов по Канал 3. Водещият на „Офанзива“ е бил официално уведомен за взетото решение, съобщи той в социалните мрежи.

„Официално от БСП ми съобщиха за решение да не участват в Офанзива. Днес Нинова говори за свобода на словото? С ума сошли, друзья ;)“, обяви Огнянов в профила си във Фейсбук.

Новината за наложената цензура идва броени часове след поредната пламенна реч на Нинова срещу кабинета.

„Докато ни обяснявахте как 20 млн. за деца с увреждания ще сринат бюджета и ги няма в държавата, виждаме, че едни 20 млн. са се размятали за финансиране на медии. Свобода на словото ли? Това изглежда илюзия в България!“, заяви Нинова от парламентарната трибуна.

Мотивите за решението на БСП да не се гостува при Огнянов не се съобщават, но това е сравнително нов прийом за партията, която редовно се самообявява за закрилник на свободата на словото. Отказът за комуникации с журналисти, които не са удобни, досега беше по-характерен за Президентството, което директно отнема акредитации, за да си осигури пълен медиен комфорт по време на брифинги.

Не е много ясно какво смятат, че ще постигнат социалистите като не пращат свои участници в дадено предаване. Комуникационната стратегия на партията обаче търпи сериозни критики сред самите представители на БСП. Огромни средства и усилия се наливат в партийната телевизия БСТВ, която има ограничена аудитория, съставена от така или иначе убедени поддръжници на БСП. С отказ от участия „червените“ сами прерязват достъпа на посланията си до по-широк кръг от зрители.

Засега няма яснота дали ембаргото се отнася само за „Офанзива“ или ще се разпростре и до други предавания в ефира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Гневна Права е Нинова.След като има запазен час в бтв, винаги,когато пожелае , и там и се задават " правилните" въпроси , защо да гостуват в неудобни предавания.
21.05.2020 08:43 / Отговор
Дивергент Този не е журналиист, а герберска подлога. Търси под вола теле, а не търси обективната истина.
02.08.2020 01:21 / Отговор
Случаен Дейстнително гн Огнянов води спокоен разговор с представители на властта и нескопосано се опитва да притисне “неудобните”. И това ако е журналистика...Достатъчно е човек да направи интелектуално усилие и да изгледа цяло негово предаване... какъв капацитет..
22.11.2020 00:43
Ангелче Винаги съм гледала на журналиста Огнянов като на недорасло човече с куп комлекси, произтичащи естествено най-вече от нищожния му ръст. Злобно човече и това е.
12.02.2021 14:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати