Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Нито едно решение не може да бъде взето без ГЕРБ

Политика

Деница Сачева: Нито едно решение не може да бъде взето без ГЕРБ

Деница Сачева: Нито едно решение не може да бъде взето без ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Изборът на председател на 48-ото Народно събрание не е мнозинство за управленската коалиция, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС

Нито едно решение не може да бъде взето без ГЕРБ. „Продължаваме промяната“ докараха страната почти до фалит. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на социалната политика Деница Сачева.

Изборът на председател на 48-ото Народно събрание не е мнозинство за управленската коалиция. Това беше мнозинство, което се обедини около една позиция – че НС трябва да продължи да работи. Да не бързаме със спекулациите и предопределяне на бъдещи решения, посочи Сачева.

Правителство на малцинството е краен вариант, категорична бе тя и предупреди: „Преди консултациите при президента, да не бързаме да предопределяме решенията“.

Според Деница Сачева партиите, които не желаят диалог, очевидно са безполезни за обществото.

„Изобщо не е вярно, че ГЕРБ не искаме да говорим за борбата с корупцията. Предложили сме и конкретни текстове за съдебна реформа. Въпросът е защо те („Продължаваме промяната“ – бел. ред.) не искат да говорят за борбата с корупцията. Няма как текстовете за КПКОНПИ да бъдат приети без ГЕРБ. ПП се гордеят с това, че са направили трудно мнозинство. Имаха време да предложат текстове и да ги приемат“, допълни Сачева.

„Днес ще внесем пакет от антикризисни мерки – конкретни, свързани с енергетика, с Плана за възстановяване и устойчивост, с компенсации за бизнеса“, посочи депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Прекалено много се крием зад процедури, илюзии, представи, а хората очакват от нас конкретни мерки“, заяви още Сачева.

„ГЕРБ сме готови и за управление, и за избори“, каза в заключение Деница Сачева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети