Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Добрев: ПП се държат като в детската градина, държавният дългът ще се удвои до 3 години

Политика

Добрев: ПП се държат като в детската градина, държавният дългът ще се удвои до 3 години

Добрев: ПП се държат като в детската градина, държавният дългът ще се удвои до 3 години - Tribune.bg
Снимка:

„ПП се държат като в детската градина: „Може да сме втори, но ще искаме най-високата позиция в държавата. Уж сме опозиция, а искаме председател на НС“.

Това коментира пред Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Според оценката му, БСП са показали, че могат да надскочат тяснопартийния си интерес и да предложат кандидат от ГЕРБ, само и само НС да има председател и да заработи. Това обаче не ги е направило партньор на ГЕРБ.

„Не виждам коалиция с БСП. Няма ли мнозинство, което да поеме отговорност за това управление, такова няма да има“, подчерта той.

Добрев напомни, че парламентарната практика е председател на НС да се избере за половин час и той да е от най-голямата група.

„Рашидов беше кандидатът на повече от 50% от народните представители  изключително сполучлив избор. Той е в известна степен независим, доказал се професионалист, световноизвестен скулптор и не прави чест на колегите да говорят против него. Рашидов има много повече парламентарен опит от цялата група на ПП“, заяви Делян Добрев.

В понеделник партията внася седем антикризисни мерки, които следва евроатлантическите партии да подкрепят поне частично. Сред тях е и продължаване на компенсациите за бизнеса през цялата 2023 г. и забрана за либерализация на битовия пазар на тока до 1 януари 2026 г.

„В следващите 3 години заради управлението на ПП трябва да се изтеглят 45 млрд. дълг.  В последните 30 години сме натрупали 37 млрд. дълг. Тоест дългът ще се удвои“, предупреди Делян Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети