Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Няма тема за оставката на Борисов

Политика

Деница Сачева: Няма тема за оставката на Борисов

Деница Сачева: Няма тема за оставката на Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Не бих определила протестите като „гражданска война“, няма идеология, коментира министърът

„Няма тема за оставката на Борисов, но всички варианти са възможни, защото ситуацията е изключително динамична. Пред нас стоят важни задачи и първата е отвореният дебат за промени в Конституцията и темите, свързани с върховенството на закона, изборния кодекс, актуализацията на бюджета и приемането на бюджета за следващата година“, заяви пред БТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Темата за върховенството на закона няма да бъде решена с протести, а с диалог между всички партии. Това е тема, по която има нужда от общо национално съгласие“, каза още тя.

„Не бих определила протестите като „гражданска война“, няма идеология. Това е форма на граждански протест. Това което ме тревожи, е ескалацията на омразата - хората не смеят да си кажат „Добър ден“, коментира още Сачева.

Според нея тази ескалация ще бележи бъдещето политическо развитие на държавата.

„Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са „Отровното трио“, на второ място е президента. Не се търси диалог, а точно обратното“, заяви социалният министър.

Според Сачева нито един представител на българското правителство и на управляващата партия няма никакъв интерес и никога не е призовавал за кръв на протестите.

„Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. Как правим така, че да има активни провокации, къде са доказателствата за това?“, попита тя.

Търпим негативи от ситуацията, но въпреки това се опитваме да правим всичко възможно за деескалация на напрежението“, категорична беше Деница Сачева.


 

Автор

Коментари (3)

кесо Сачева е втората високопоставена фигура от управляващата партия след Караянчева, която има смелостта да нарече нещата с истинските им имена. Затова още по-грозно е мълчанието и снишаването на Борисов. Именно той трябваше да декларира ясно и твърдо нещата казани от две жени, които показаха какво е политически кураж в труден момент.
05.09.2020 12:40 / Отговор
Вещицата ама тази е дъщеричка на Сачев от ДС у библиотекарския масонски кръжец, всички от ДС трябва да бъдат лустрирани и изхвърлени от държавната администрация и държавните университети.
05.09.2020 14:16 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!

ЗАПЕЙ ПЕСЕНТА ЗА ЗАДНИКА - СЕГА:

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
05.09.2020 17:08

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети