Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Алгафари: Втори мандат Радев няма да има, тъй като няма да получи подкрепата на ДПС

Мнения

Алгафари: Втори мандат Радев няма да има, тъй като няма да получи подкрепата на ДПС

Алгафари: Втори мандат Радев няма да има, тъй като няма да получи подкрепата на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

„Беше логично вчера ГЕРБ и „Обединени патриоти“ да напуснат, вместо да слушат назидателния тон на президента“, смята политическият PR

Интервю на Tribune.bg с политическия PR, писател и режисьор Нидал Алгафари за политическата ситуация в страната в момента   

Как бихте коментирали разразилата се ескалация на напрежението по време на протеста снощи и с какъв имидж излизат политиците след тези драматични събития?

Като нещо, което се очакваше да се случи, търсеше се да се случи и в края на краищата даже се случи в много по-малък вариант отколкото очаквах. Предвид напрежението, което се създаде от Отровното трио, от президента Радев, както и от премиера Бойко Борисов с някои изказвания, беше логично да се стигне до някакви сблъсъци.

За съжаление се стигна до грозни такива, които доколкото разбрах са предизвикани от ултраси и от криминално проявени. Това не е гласът на протестиращите, но протестиращите не се и разграничиха ясно от тях – да ги отблъскват, да ги отдръпват. Защото в началото го правеха – когато имаше такива хора, те съобщаваха на полицията, полицията ги отстраняваше. Явно, че нещата отиват към търсене на ескалация, да се стигне до крайност.

Що се отнася до политиците, всеки си говори на неговите хора. ГЕРБ говорят на своите симпатизанти, БСП също. По-важният момент са речите, които се произнесоха в парламента вчера. Смятам, че там единственият с доста разум и добри предложения беше лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ. Всеки друг се опитваше по някакъв начин да се самохвали, да се представя като единствения и незаменимия, а ДПС предложиха нещо, което е много разумно.

В публичното пространство се хвърлят различни обвинения. Адвокат Хаджигенов обвини днес премиера Борисов, че той е „организирал и режисирал събитията“, докато от „Да, България“ посочиха, че провокаторите са пратени от „Отровното трио“ и се разграничиха от тях, къде е истината?

Никой не знае къде е истината. Тези хора, за да тръгнат да инвестират в тези крайности, да се организират по този начин, със сигурност някой ги е подтикнал. Напълно е възможно това да са укриващи се от правосъдието хора, които са решили, че искат по този начин да се измъкнат. Съвсем логично би могло „Отровното трио“ да подстрекава провокаторите, защото адвокат Хаджигенов призова в този дух, като на няколко пъти каза, че ще започват въстания и т.н. Много е възможно да бъде и самото правителство или хора около правителството да са ги подбутали, за да се случат ексцесии и да може хората още повече да намразят протестиращите. Всичко е възможно. Не го знаем това нещо. Смятам, че трябваше по някакъв начин да бъдат неутрализирани малко по-рано, отколкото това, което се случи.     

Вчера в парламента президентът Румен Радев изнесе речта си само пред ДПС и БСП, като заяви, че управляващите са загубили доверие и достойнство, как бихте коментирали изказването му и от друга страна излизането от залата на ГЕРБ, Патриотите, ВОЛЯ?

Напълно логична беше постъпката, защото ако бяха останали, трябваше да слушат Радев, който да им говори с назидателен тон. Да се опитва да се упражнява върху тях. Така че беше логично те да напуснат. Нелогично ми се видя обаче това, че останаха депутатите от ДПС, защото след  това в речта на лидера им Мустафа Карадайъ много ясно се каза, че те вече изключително много са против Радев и той трябва да си подаде оставката. Но като че ли проявиха уважение към институцията на президент, отколкото към самия Радев, както и към институцията – парламент. Иначе беше логично Радев да говори на хората, които го подкрепят, т.е. на БСП.

Както споменахте, от ДПС за първи път поискаха оставката на президента Румен Радев. Отваря ли това врата за импийчмънт?

Би могло да се отвори, въпреки че аз не смятам, че правителството или ГЕРБ ще стигнат до такава крайност. Нямат нужда от това, но след тази реч на г-н Карадайь поне на мен ми стана напълно ясно, че втори мандат Радев няма да има, тъй като няма да получи подкрепата на Движението за права и свободи и смятам, че шансовете са му вече отрицателни. Другото нещо, което ми направи много силно впечатление в речта на Карадайь е вариантът, който предложи за експертно правителство, което наистина е някакво решение, което би могло да се търси в момента между едните и другите, за да не се стига до крайности. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

Военен под моста А има първи,защото бе подкрепен от ДПС!Логично!
03.09.2020 19:28 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!
Моля да се види
ПРОСТАКА в КОСТЮМ и с манталитет на ...
КОПАНАР ...

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
03.09.2020 19:29 / Отговор
абе А ти си фурнаджийска лопата!
03.09.2020 22:42 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ПАК НЕ РАЗБРАХ, КОЛХОЗНАТА СВИНЯ ИЛИ ЧИФУТИТЕ СА ПРОВОКАТОРИТЕ? :)
03.09.2020 23:44 / Отговор
Българин Видяхте ли сега какво значи турчин, какво значи ДПС? Искат и Президентството - последната българска крепост. Защото всички други крепости са превзети от еничарите!
04.09.2020 07:12 / Отговор
Прабългарин Имаш ли идея колко ти е промит комунистическия мозък?Грабвай ВЕФ-а и в России!
04.09.2020 16:09
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати