Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите на Марешки остават в парламента

Политика

Депутатите на Марешки остават в парламента

Депутатите на Марешки остават в парламента - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ и „Воля“ обсъдиха различни секторни политики

Очакваната среща на парламентарно представените партии ГЕРБ и „Воля“ се състоя след заплахата от депутатите на Веселин Марешки, че ще напуснат парламента заради лошата работа на законодателния орган. По време на разговорите днес в Народното събрание са обсъдени различни секторни политики, по които двете формации са постигнали консенсус. Затова „Воля“ остават в парламента.

„Никаква сделка няма. Като отговорни политици от управляващото мнозинство искаме работещ и конструктивен диалог с всички парламентарни сили“, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата.

Той поясни, че разговорът на представителите на двете партии е започнал с финансовата част – работата на приходните агенции, увеличаването на Брутния вътрешен продукт, възможността до края на 2020г. минималната пенсия да стане 240 лв., а заедно с това да се увеличи и средната работна заплата у нас.

„Имаме рекордно ниска безработица, която вече е някъде около 5.2%. В края на управленския мандат се предвижда тя да е 4%. Имаме ръст на износа, ръст на инвестициите. Най-голямата заслуга на сегашния парламент е, че успя да приеме законодателство, което дава възможност от 1 януари 2018г. цялата енергия на свободния пазар да се продава прозрачно чрез енергийната борса“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ. По думите му в хода на разговорите от партия „Воля“ са поставили въпроса за програма за развитие на Северозападна България, а от ГЕРБ обещали още инвестиции в региона.

ГЕРБ и „Воля“ са обсъдили още равнището на пенсии и заплати, състоянието на образованието и социалната политика на правителството.

„На 12.7% е намалял броят на децата, преждевременно напуснали образователните институции“, коментира Цветан Цветанов, като допълни, че от „Воля“ одобряват политиката на управляващите за връщане на децата в училище. Обсъдено е и финансирането на програма „Инвитро“.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки благодари на колегите си за бързата реакция и бързото отзоваване на желанието им за разговори. Той изтъкна пред медиите, че е впечатлен от професионализма на ГЕРБ.

„Дали партиите, избрани да управляват със своята програма, я изпълняват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва.  Това беше важно, защото непознавайки добре тяхната програма и незнаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше да вземем необосновани решения, които в крайна сметка да навредят на държавата. ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни“, подчерта Веселин Марешки.

Той призна, че двете партии имат своите разминавания, но в следващия парламент очаква „Воля“ да е част от управлението на страната и да е негов коректив.

Лидерът на „Воля“ обеща награда на този, който посочи едно искане на партията, с което да извиват ръце.

„Ние се борим само за просперитета на българския народ“, увери той.

Цветан Цветанов и Веселин Марешки са се разбрали периодично да разговарят, да обсъждат реални политики и да съгласуват приоритетите на двете парламентарни групи.

Автор: Моника Гаджанова

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, среща

Коментари (1)

Роси Тези от воля не знаят какво искат, резил
20.03.2019 17:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати