Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Воля“: Търсим сделка, ще изнудваме от името на българския народ

Политика

„Воля“: Търсим сделка, ще изнудваме от името на българския народ

Воля: Търсим сделка, ще изнудваме от името на българския народ - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО: Глупостта не е заразна, но е завинаги

От партия „Воля“ са категорични, че няма обрат в тяхното решение за напускане на парламента, независимо от това, че помогнаха днес за кворума в пленарна зала. Обяснението им – търсят сделка с ГЕРБ в името на българския народ, от която той ще бъде доволен.

„Не става въпрос за обрат, защото вчера обявихме нашите намерения. След като го направихме, цял ден слушаме по медиите изявленията на министър Каракачанов и Валери Симеонов, че без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее. В 9.00 ч. днес, след като не се регистрирахме, стана ясно, че има нужда от хапчетата на г-н Марешки, ако използвам терминологията на министър Каракачанов. След като се регистрирахме на втория път спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС“, позволи си да се изрази метафорично Пламен Христов от ПП „Воля“.

Той се изненада, че днес всички министри са решили да дойдат в Народното събрание и да отговорят на въпросите на депутати от „Воля“.

„За съжаление, разбрахме току-що, че министър Каракачанов се е разболял и няма да присъства, за да отговори на въпроса, който предстоеше да му зададем. Мисля, че цялата общественост и зрителите на всички медии виждат какво става в българския парламент. За всички е важно дали ще влезем, дали ще се  регистрираме и дали ще има кворум. Никой не задава въпроса, ако има кворум благодарение на „Воля“, какво ще се свърши“, недоумява депутатът на Марешки.

Пламен Христов е категоричен, че партията няма нужда да си вдига цената, защото „ние имаме цена, която не е никак ниска в българския парламент и хората го оценяват“.

Той напомни, че предстоят разговори с ГЕРБ в сряда.

„Тогава ще видим дали българският парламент продължава да има нужда от хапчетата на Марешки или не“, изтъкна Христов. Според него от всичко печели българският народ, защото „Воля“ са разбунили духовете в обществото.

„По този начин ще започнем да вършим нещо в този парламент и ще спрем да се занимаваме с дребнотемие. Демонстрацията я направиха от БСП. Ние правим нещо конструктивно. Всички говорят дали търсим сделка – да, ние търсим сделка, да ние ще изнудваме от името на българския народ“, заяви депутатът от „Воля“.

Отговорът на заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов беше изключително кратък.

„Глупостта не е заразна, но е завинаги. Това е нелепо твърдение, нямам какво да коментирам. То, хората знаят кой е патриот и кой – не“, посочи Веселинов.

Той поясни, че вицепремиерът Красимир Каракачанов е повален от грип и не е добре чисто физически.

„Няма от какво да се плаши и няма никаква пикантерия във въпроса, който ще му бъде зададен, че да се безпокои от отговора“, подчерта Веселинов.

„Аз нямам нищо против присъствието на Воля в парламента, те имат  и избиратели зад гърба си“, подчерта той.

За кворума депутатът уточни, че всеки народен представител трябва да ходи на работа и да си върши работата.

„Това, че някой не ходи на работа и е поставил другите в неудобно положение и те трябва да теглят каиша, не означава, че трябва да фетишизираме ходенето на работа“, смята заместник-председателят на ВМРО.

Той е убеден, че ГЕРБ и ОП могат сами да осигуряват кворума.

„Могат при пълна мобилизация. Въпросът е не защо Воля идва на работа, а защо другите партии не идват и не се регистрират. На три месеца БСП излиза от залата и спира да работи . Благодарение на това се провалят множество предложения, които са могли да минат и да са полезни за държавата и гражданите. Една голяма опозиционна група в зала е възможно да реализира политики, които са различни от вижданията на ГЕРБ, но са полезни“, завърши Искрен Веселинов.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати