Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова от срещата на ОССЕ: Очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите

Политика

Десислава Атанасова от срещата на ОССЕ: Очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите

Десислава Атанасова от срещата на ОССЕ: Очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите - Tribune.bg
Снимка:

БСП решиха да алармират международни институции за намалената партийна субсидия

Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до Европейската комисия, ОССЕ, ПАСЕ, Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, ПЕС и посланиците на държавите от ЕС и САЩ в България във връзка с приетите промени в Закона за държавния бюджет, свързани с радикална промяна във финансирането на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В писмото социалистите се оплакват, че вече ще получават по 1 лев на глас, а не 11 като досега, което засягало „базови принципи на функционирането на политическите партии, прозрачното им финансиране и необвързването им с корпоративни и лобистки интереси“.

„Измененията се правят внезапно, без подготовка и обсъждане, три месеца преди местните избори, което лишава опозицията от ресурс за равнопоставено участие в изборния процес“, гласи писмото.

Десислава Атанасова от ГЕРБ отговори от срещата на ОССЕ.

„В момента ОССЕ провежда годишната си среща в Люксембург. Предстои изборът за Президент и се очаква оспорвана надпревара между Дорис Барнет (ПЕС) и Джордж Церетели (ЕНП). Личното присъствие на председателят на ЕНП Жозеф Дол е силна подкрепа. Успех на Джордж! Като ръководител на българската делегация в ОССЕ, очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите“, написа тя във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати