Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова от срещата на ОССЕ: Очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите

Политика

Десислава Атанасова от срещата на ОССЕ: Очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите

Десислава Атанасова от срещата на ОССЕ: Очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите - Tribune.bg
Снимка:

БСП решиха да алармират международни институции за намалената партийна субсидия

Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до Европейската комисия, ОССЕ, ПАСЕ, Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, ПЕС и посланиците на държавите от ЕС и САЩ в България във връзка с приетите промени в Закона за държавния бюджет, свързани с радикална промяна във финансирането на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В писмото социалистите се оплакват, че вече ще получават по 1 лев на глас, а не 11 като досега, което засягало „базови принципи на функционирането на политическите партии, прозрачното им финансиране и необвързването им с корпоративни и лобистки интереси“.

„Измененията се правят внезапно, без подготовка и обсъждане, три месеца преди местните избори, което лишава опозицията от ресурс за равнопоставено участие в изборния процес“, гласи писмото.

Десислава Атанасова от ГЕРБ отговори от срещата на ОССЕ.

„В момента ОССЕ провежда годишната си среща в Люксембург. Предстои изборът за Президент и се очаква оспорвана надпревара между Дорис Барнет (ПЕС) и Джордж Церетели (ЕНП). Личното присъствие на председателят на ЕНП Жозеф Дол е силна подкрепа. Успех на Джордж! Като ръководител на българската делегация в ОССЕ, очаквам с нетърпение писмото на Корнелия за субсидиите“, написа тя във Фейсбук.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати