Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислав Чуколов: Ще се справим и със субсидия от 1 лев за глас

Политика

Десислав Чуколов: Ще се справим и със субсидия от 1 лев за глас

Десислав Чуколов: Ще се справим и със субсидия от 1 лев за глас - Tribune.bg
Снимка:

Трябва да се вслушаме в гласа на българския гражданин, каза депутатът от „Атака“

Трябва да се съобразим с 2,5 млн. български граждани, които искат да бъде намалена субсидията на 1 лев за глас. Поискаха го, получиха го. ГЕРБ бяха инициатори на това да влезе в НС, а ние от „Атака” от самото начало заявихме, че ще подкрепим. Това каза заместник-председателят на ПГ на „Атака” Десислав Чуколов пред Нова ТВ.

„Все пак трябва да се вслушаме в гласа на българския гражданин. Не трябва да недоволстваме от това. Българските партии и политици така трябва да работим, така че българският избирател да каже колко да е субсидията, ако почувства, че трябва да се вдигне,  но това е оценката, която българският избирател даде на партиите. Трябва да се съобразим с това”, добави той.

Чуколов обясни, че „Атака” е имала три избора без партийна субсидия. „Когато има идеи - те са по-силни”, добави той. Депутатът заяви, че с парите от субсидията „Атака” е подпомогнала много хора в тежко социално положение. „Сега обаче, ако има такива призиви към нас, просто няма да можем да откликнем”, каза той.

За периода 2005-2006 г. партия „Атака” се е субсидирала от заплатите на депутатите в НС, както и от „логистическа помощ”.

„Ние от партия „Атака” искаме увеличаване на заплатите, отпадане на плоския данък – кой бизнес ще тръгне да спонсорира партия „Атака”, за да осъществи тези си намерения. Ще се справим и с това, щом българският избирател е пожелал това”, заяви Чуколов.

Депутат обясни, че ЦИК трябва да урегулира по какъв начин да се харчи субсидията и да се направи така, че от по-голямо значение да са идеите на партията, а не средствата.

Десислав Чуколов обяви, че от „Атака“ ще инициират започването на дебат за рестрикции при аборти без причина.

Във връзка с отношенията в малката коалиция, Чуколов коментира, че е необходимо да се преразгледа  управленската програма между „Обединени патриоти” и ГЕРБ.

„Въпрос на принципи е. Вижте в ГЕРБ – Цветанов, вижте в БСП днес за Станишев, то в партиите има някакви недоразумения, какво остава за една коалиция. Трябва да се следват принципите. Трябва да се направи инвентаризация  на управленската програма, която изпълняваме с ГЕРБ за това какво е свършено досега и къде трябва да се набляга”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати