Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Не се опитваме да накажем БСП – ако правят разумни сметки, няма да имат проблем

Политика

Дариткова: Не се опитваме да накажем БСП – ако правят разумни сметки, няма да имат проблем

Дариткова: Не се опитваме да накажем БСП – ако правят разумни сметки, няма да имат проблем - Tribune.bg
Снимка:

Субсидията не е единственият начин една партия да съществува

Субсидията на една партия не е единственият начин тя да съществува. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред БТВ.

„Партийната субсидия не е нещо ново – тогава, когато е приета идеята за субсидиране, сумата за партиите е била отново в размер, приблизително толкова, колкото вчера приехме. Политическите партии би следвало да чуват гласа на обществото, гласа на хората, защото ние се позоваваме на този глас – референдумът. Два и половина милиона български граждани прецениха, че политическите партии би следвало да се справят и да предлагат политики именно с такава субсидия“, каза още Дариткова.

На въпрос защо ГЕРБ обръща внимание на резултатите от референдум, проведен през 2017 г., Дариткова отговори: „Ние чухме гласа на хората още през 2017 г., когато направихме предложение решенията на референдума за мажоритарен избор и за субсидия от един лев да влязат в пленарна зала, само че тези предложения бяха отхвърлени тогава. Смятам, че трябва да се следи настроението на обществото към партиите. Ниската избирателна активност на последния европейски вот беше един такъв знак за нас“.

„Дебатът за субсидиите беше много важен, но той така и не се състоя за нас, защото всички говориха за размера – един, единадесет лева, но никой не каза какво означава нормален живот на една партия. Ние избрахме този един лев, защото това беше решението на българските граждани. Очаквахме да чуем за това как партиите да финансират свои дейности, да имат офиси, да поддържат структурите с хората по места – затова приехме допълнителни решения, които да облекчат партийната дейност – а именно да може офисите да се предоставят безплатно от общините и държавата“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ

„В никакъв случай не се опитваме да накажем БСП финансово – БСП е голяма партия и има значителен брой гласове на последните избори, и ако разумно си правят сметките, би следвало да могат да финансират своята дейност със субсидията, която получават. Щом нямат възможност да върнат надвзетата субсидия, значи трябва да прецизират своята дейност и начина, по който организират партийната си работа“, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети