Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Парадокс е Нинова да говори за демокрация и правова държава

Политика

Десислава Атанасова: Парадокс е Нинова да говори за демокрация и правова държава

Снимка:

Приватизаторка иска забрана на приватизацията

Парадокс – с тази дума депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова описа конгреса на БСП.

„Чуха се патетични речи, които звучаха парадоксално. Смятам, че е парадокс Корнелия Нинова да говори за демокрацията, а демокрацията да ѝ е отнела много. Казаха само преди 2 години. Парадоксално е Корнелия Нинова и БСП да говорят за независима съдебна система, за правова държава, а за тях Народният съд да е бил необходимост. Парадокс е да говорят за свобода на словото, а нейната партия да е изпращала хората с различно мнение по лагери. Парадоксално е приватизаторката да иска забрана на приватизация. Да говорят за лично достойнство, за лична собственост,  за защита на това достойнство и собственост, и то партия, която сменяше имената, изселваше, национализираше“, коментира Атанасова пред БНТ.

Темата "Елена Йончева" не стои на вниманието на ГЕРБ.

„Елена Йончева е с обвинение от българската прокуратура. Още един парадокс от вчера. Говорят за държавност, а хулят държавните институции. Не е нормално, който и да е политически лидер или политик, каквато е Йончева в момента, а не журналист, да казват подобни неща“, заяви тя.

„Не мога да се съглася с твърденията, че българските институции са поръчкови“, категорична е Атанасова.  Тя попита дали при сигналите, подавани от БСП, прокуратурата е изпълнявала поръчки. Според нея подобно хулене руши доверието на българските граждани в държавността.

По думите ѝ БСП е единствената партия, която има толкова милионери, че „дори Гергов не може да ги изброи“.

„Съвсем естествено е в една предизборна кампания се използва всичко. Но да се говори за репресии, потъпкване на свободата на словото, подобни неща и всички грехове да се приписват на ГЕРБ… тогава ще може ли БСП да направи своя партийна телевизия?“, попита Атанасова.

Според нея това се превръща в истерия и единствено ще отврати гражданите от изборния процес.

"Имаме ясна управленска програма, която се изпълнява стриктно. Не смятам, че трябва да има предсрочни парламентарни избори'', заяви още Десислава Атанасова.  

 

 


Коментари (1)

ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ОТ КАТО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" Е НА ВЛАСТ НЯМА НИТО демокрация, НИТО правова държава
27.01.2019 17:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още