Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Конгресната демагогия на Нинова ще влезе в учебниците

Мрежата

Конгресната демагогия на Нинова ще влезе в учебниците

Конгресната демагогия на Нинова ще влезе в учебниците - Tribune.bg
Снимка:

„Конгресната демагогия на Нинова ще влезе в учебниците

Тази нагла селска тарикатка, снесла яйца в чуждо гнездо, вече дори не крие политическата си шизофрения!

Речта на Корнелия Нинова на 49 конгрес на БСП е класика в политическата демагогия,  на политическа шизофрения, наглост и глупост. Госпожа БСП заяви за пореден път, че властта на ГЕРБ погазва конституцията, но  в същото време потвърди позицията си:  конституцията (този шедьовър на  пагубната за държавата политика на БСП),  не трябва да се пипа, да се променя.

Защо, неуважаема, защо да не се пипа?

Защото не е написана на коляно от Седмото народно събрание, доминирано от БСП, и по начин, позволяващ да бъде погазвана, и защото не води  до този управленски хаос, когото ти обширно критикуваш?

 Няма грешка, Нинова страда от дебелоочие в големи размери, така характерно за кукувиците, които снасят яйца в чужди гнезда, та се налага да си припомняме  известни факти.  Конституцията, която Нинова не позволява да се пипа, дава възможност парламентарна република да бъде узурпирана от изпълнителната власт.

Конституцията на БСП сви максимално правомощията на президента, свеждайки  ролята му до партийна кукла, без възможност за реално въздействие върху политически процеси. И за да не бъде сам в ненужността си, Конституцията на БСП му даде  и вицепрезидент, за да си има компания в лапанато на грешни народни пари.

Друг акцент от речта на госпожата:

„Вече 30 години живеем в преход, за който всички политически партии носим отговорност. В тези години, икономически кръгове си купиха политици от всички цветове. Който и да е на власт, тази спойка от пари и власт продължава да управлява и да се възпроизвежда –тя е скритата паралелна държава, но тя дърпа конците на истинската”.

И това го казва Костовата приватизаторка, купена не знайно от кои икономически кръгове, и насадена за заместник-министър на енергетиката в правителството на Станишев, и уволнена по-късно от същия заради подозрения за корупция.

Но ако си мислите, че Нинова е  имала предвид и себе си като част от този разбойнически преход, ощипете се – сигурно сънувате. Казаното не важи за нея, тя е извън цялата тази гмеш, извън този покварен от ДС и БКП-елита преход.  Но самото й присъствие на най-високия етаж на политиката, е най-яркото доказателство за верността на думите й.

Още един цитат от речта, която ще стане наръчник по демагогия, убеден съм:

„ Корупцията е държавна политика. Безнаказаността е гарантирана със закон. И това не може да продължава. Този модел ни убива – той не може да бъде кърпен. Той трябва да бъде сменен”.

Правилно,  Нинова! Но за съжаление не можем да върнем времето назад и да заличим от историята нито управлението на Костов, нито управлението на Станишев, когато корупцията наистина се превърна в държавна политика.  ГЕРБ само продължи вече създадените традиции и точно Конституцията е пречката този процес да бъде преустановен. Така че колкото и да не ми се иска да противореча на тази ваклоока защитничка на бедните и онеправданите, не мога да не кажа:

Цялата ти визия за бъдещето, Нинова”, е на принципа „Стани да седна”. Стани да седна, за да греба и аз от всички благинки, които Конституцията позволява. Които позволя вашата конституция!

Защото ако в конституцията е записано, че при доказано облагодетелстване с власт, уличеният няма да има право да се занимава с политика, ако е записано, че може да се отзовават депутати, да не можеш да бъдеш такъв повече от два мандата, вече ще можем да говорим за някакво различно бъдеще!  Дотогава, неуважаема, всичкият ти патос ще звучи като страничен емоционален ефект от климактериума.“

Източник: www.mejdu-redovete.com


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети