Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева: Реакцията на търговските вериги е в стил „предизборна кампания“

Политика

Десислава Танева: Реакцията на търговските вериги е в стил „предизборна кампания“

Десислава Танева: Реакцията на търговските вериги е в стил предизборна кампания - Tribune.bg
Снимка:

„Не очаквах реакция в стил „предизборна кампания“. Това е позиция лично срещу мен, без значение за хората. Веригите си запазват това, което и в момента правят. Ние сме приели само да имат място за регионални производители, премахнахме и процента“. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева пред БНТ по повод позицията на големи търговски вериги, в която те остро я критикуват.

По думите ѝ предлаганият от нея модел функционира в развитите европейски страни, това е основна концепция на веригите.

„Холандия унищожава лалетата си, ако не подобрим логистиката и възможностите за достъп, ни очакват същите репортажи“, предупреди министър Танева. Тя даде за пример Гърция, където е въведено седмично докладване за това колко продукция са изкупили веригите от местни производители. Важно е да не похабим земеделски труд и да оцелеем в кризата, каза още министърът.

Тя беше категорична, че е имала онлайн среща с веригите, както и с производители.

„Моето усилие до последния ден на тази позиция е как да намаля щетите от кризата“, каза Танева и допълни, че не очаква покачване на цените, както и че не се предвижда забрана за износ, тъй като това не се налага.

„Контрол трябва да има за всички, на всяка точка на предлагане. Ние искаме пазарите да работят при спазване на противоепидемиологичните мерки“, посочи тя. По думите ѝ е въпрос на решение дали и в какъв вид да продължат работа те.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

plebs "Реакцията на търговските вериги е в стил „предизборна кампания“" - Тц, реакцията на търговските вериги е в стил "ето ви пет яйца, изберете си". За тези, дето не помнят вица, "изборът" между БКП и БЗНС. :)
Практиката на много вериги - 45 дни отсрочено плащане, допълнителни отстъпки и подобни, а след това "свободно договаряне"... Всеки, който е съгласен с тези условия е добре дошъл във веригите. Другите да духат таратора.
Танева генерално е права. Стилът "ето ви пет яйца, изберете си" трябва да се счупи. Примерът със суровото мляко и алтернативата му, бяла течност в кутии, е много показателен. Суровото мляко е по пазарите, а бялата течност - във веригите.
15.04.2020 10:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати