Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Дъбов не изключвал Нинова да е инфилтрирана в БСП, за да я ерозира

Политика

Димитър Дъбов не изключвал Нинова да е инфилтрирана в БСП, за да я ерозира

Снимка:

Опозиционерите в БСП възразяват не срещу идеологията на партията, аметодите на Корнелия Нинова.Това обяви пред ПИК социалистът Димитър Дъбов.

Няма дългосрочно планиране. Решенията и инициативите се правят много еднолично от председателя на партията, много спонтанно, в чести случаи са недобре обмислени. И всичко това звучи страшно много индивидуално, докато в нашата партия, със 130-годишна история, има колективни органи“, припомни той.

Според Дъбов европейската тематика присъствала твърде слабо в кампанията на БСП.

Беше заложено на вътрешни сблъсъци, на проблеми, които са вътре, в България. Вярно е, че те звучат най-разбираемо – апартаментгейт или терасагейт. Но пък за никого не е тайна, че почти всеки българин по подобен начин изповяда подобни сделки – на данъчна оценка. Без да подценявам проблема, в държавата има много по-сериозни корупционни прояви от тези, които се завъртяха в кампанията“, смята социалистът.

По думите му било необяснимо как Нинова искала да изолира Сергей Станишев от листата.

Според мен там има някакво търсене на лично отмъщение и реванш, конкуренция, страх, че не можеш да бъдеш на равнището на този политик и само това е начинът да го унизиш и уязвиш. Да се разправиш с него, защото нямаш неговата класа, нямаш неговата подготовка. Съвсем личностни са тези взаимоотношения“, категоричен е той.

Дъбов прогнозира, че едва когато сменят Нинова, ще се върнат колективните методи на работа в партията.

На мен ми се струва, а мисля, че и за всички е ясно, че т.нар. оставка на Нинова всъщност е не само една мимикрия, а и стъпка към ускорено преизбиране за още четири години, преди да са минали местните избори. Нормалните политици, като подадат оставка, казват: аз се оттеглям, защото не можах да си свърша работата“, каза Дъбов.

Видният социалист дори постави под въпрос мисията, с която Нинова е отишла в БСП и не изключи да е била инфилтрирана, за да я ерозира.

Вече не могат да се изключват и такива възможности, защото като наблюдаваме действията и, а и интервюта на хора, свързани със СДС, със синята идея – колко горещо я защитаваха и обясняваха какъв капацитет е тя, така че нищо не мога да изключа като обяснение за нейното поведение“, заяви мистериозно Дъбов.  


Коментари (2)

БСП-синодалните старци Нинова трябваше да изчисти.всички, като тази пиянска мутра, както и такива като свиневъда Гербов, и всички старци с ретроградно мислеле, които смятат че партията е тяхна. има, къде да се влеят -АБВ ги зове, както и много други ренегати.А защо не и.при Боко тиквата.
03.06.2019 16:44 / Отговор
Български офицер Червените БКП / БСП - " Рубладжийски " гадове - да пукнат сами ...... ! Ако не искат " Ловните роти " ще си довършат работата .........!!!
05.06.2019 14:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още