Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Стоянов: Правителството не успя да изпълни основният си приоритет "Влизане в Шенген до края на 2023г."

Политика

Димитър Стоянов: Правителството не успя да изпълни основният си приоритет "Влизане в Шенген до края на 2023г."

Димитър Стоянов: Правителството не успя да изпълни основният си приоритет Влизане в Шенген до края на 2023г. - Tribune.bg
Снимка:

Критики към кабинета по повод Шенген и към наследника си на поста отправи двукратният бивш министър на отбраната и настоящ секретар по сигурност и отбрана на президента Димитър Стоянов. "Няма що, грандиозни успехи на тагаревото правителство!", коментира иронично той в своя фейсбук профил. Ето какво още написа Стоянов:

"Ми не е добре да се манипулира общественото мнение. Още повече когато си застанал пред български военен контингент.

Вчера министърът на отбраната заявил: "Сериозен успех за правителството ни е приемането на България в Шенген. За половин година правителството успя да осигури сваляне на санкциите първо от Нидерландия, след това и от Австрия - макар и частично."

Каква е обаче истината:

- Правителството не успя да изпълни основният си приоритет "Влизане в Шенген до края на 2023 г.". Тук не става въпрос за частично, а пълноправно членство до края на 2023 г. Не стига, че клекна за въздушен и морски Шенген, ами и прие изпълнението на унизителни допълнителни условия. Няма що, грандиозен успех е "свалянето на санкциите на Австрия - макар и частично"! Това си е провал, а нека Кирчо, Мирчо да ме определят като путинист или какъвто и да е.

- Дали Тагарев е наясно как са свалени санкциите от Нидерландия? Европейската комисия изпрати мисия в България по време на служебното правителство. Излезе с първи драфт в който се потвърждава свалянето на Механизма за сътрудничество и проверка в началото на м. юни, преди да дойде на власт правителство на Денков. Окончателният доклад бе представен в началото на юли. И къде е ролята за сваляне на нидерланските санкции от правителството на Денков? А да, да се оповести постигнатото от служебния кабинет. Чудесно!

Няма що, грандиозни успехи на тагеревото правителство!", написа Димитър Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети