Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Добрев: МЕТ и „Булгаргаз“ със синхронизиран отговор до медиите, уплашени са

Политика

Добрев: МЕТ и „Булгаргаз“ със синхронизиран отговор до медиите, уплашени са

Добрев: МЕТ и Булгаргаз със синхронизиран отговор до медиите, уплашени са - Tribune.bg

„Току-що газовият посредник на властта МЕТ и „Булгаргаз“ изпратиха синхронизиран отговор до медиите. Уплашени са, че корупционният скандал ескалира и ще излезе извън границите на България. Паническата им реакция е още едно доказателство за „чистотата“ на сделката им. В писмата им няма отговор на нито един от поставените от нас въпроси. Но най-важното! Нито МЕТ, нито Булгаргаз отричат, че газа ще е по-скъп с над 35% в сравнение със съществуващия договор“.

Това написа в профила си във Фейсбук бившият министър на енергетиката и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

„Нито МЕТ, нито Булгаргаз отричат, че газът ще е руски. Нито МЕТ, нито Булгаргаз отговарят защо няма търг за тези количества на избрана от тях борса: - Газов хъб Балкан (държавна); - Българска енергийна търговска платформа (частна). Нито МЕТ, нито Булгаргаз обясняват нормално ли е, законно ли е и морално ли е бившият служител на МЕТ допреди 3 месеца, а сега директор на Булгаргаз, да сключва сделка за стотици милиони със собствената си фирма!“, допълва той.

Делян Добрев пита Кирил Петков какво стана с нулевата толерантност към корупцията и коментира, че такава корупционна сделка България не е виждала от десетилетия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати