Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Добрев, Жаблянов, Янкова остро критикуват Нинова на заседание на ПГ на БСП

Политика

Добрев, Жаблянов, Янкова остро критикуват Нинова на заседание на ПГ на БСП

Добрев, Жаблянов, Янкова остро критикуват Нинова на заседание на ПГ на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Тежки критики е получила председателката на БСП Корнелия Нинова по време на заседание на ПГ на БСП. Стенограма от дискусиите беше разпространена от Радио К2.

„Корнелия, когато стана председател, сподели - “Колеги, вече няма да слушате от пресцентър или през медиите какво решава бюрото. Ето, тука, Драго Стойнев след всяко заседание накратко ще Ви информира какви политически решения се вземат”. И след това какво се получи? Депутатите започнахме да звъним на членове на бюрото - какво решихте?“, заявява Дора Янкова на председателката.

„Имаше един период, в който ти, Корнелия,  даваше пресконференции всеки вторник и горе-долу оттам се досещахме какво е вземало като решение бюрото. ИБ в момента не функционира. Ние висим. Ако сме един екип - партия, група, кметове, съветници - ние трябва да бием в една посока. Надиграха ни ГЕРБ! Тука си се радваме и си казваме: Нали сме велики, правим чудеса! Ние си играем някаква лична игра. Който ръководи, питанията, /Нинова/, който политиките - да види тезите на  колегите, които са поставят политики?  Идеи стоят на „стенд бай“, не пести критики Янкова.

Според Валери Жаблянов в БСП има комуникационен проблем.

„Другите ПГ, другарко Нинова, няма да ни  вземат мисълта! Нашите идеи не се чуват. Отговорността на ръководството на парламентарната група? Аз, дори, не мога да си спомня кой с какъв ресор беше в нашето ръководство. Мисля ,че имаме и говорител. Не знам, дали, си спомняте. Предлагам да се смени говорителят на ПГ на Александър Симов веднага. Аз, откровено, не можех да се сетя кой е. Депутатите биха могли да се изказват, ако така нереченият „пресцентър“, „медийна групировка“, „медиен юмрук“ или каквото и да е било на партията , плюс БСТВ бяха ориентирани към дейността на цялата парламентарна група“, казва той.

Жаблянов предлага Симов да бъде заменен от Антон Кутев, който бил „достатъчно конструктивен, разбира от това, познава журналистическите среди“.

„Другата слабост на нашето ръководство е взаимодействието с другите ПГ. Предлагали сме много неща. Имали ли сме общо гласуване, комуникации??? Няма страшно,  да имаме обща позиция с други ПГ, другарко Нинова! Няма да ни го вземат мисълта и инициативата! Смятате, че главната причина за това е, че ГЕРБ искат „да ни изядат ушите“! Коя управляваща партия не иска да задуши опозицията? Мисля, че не е откритие!“, казва той.

Кирил Добрев заявява, че е позицията на хипотетичен кандидат за председател, няма достъп до пресцентъра.

„Хипотетичен. Нереален. Мен ме слагат „за ред“ в медиите  като че ли съм някакъв „селски кмет“ и преценяват, и ме редактират -  дали може, или не може. Жанет Пашалиева. И въобще, откакто се занимаваме вътрешнопартийно, от декември месец, ние не можем да извадим една силна политическа теза, защото цялата ни енергия е съсредоточена в това как ще мине кампанията. Е, кампанията се отлага. Твърде е възможно с този председател да /не се разбира/…. кампания. Какво правим? Така ли оставаме? Имаме политически въпроси, за които може ли бюрото да се съберем? Да ги решим! Как отваряме партията? Как пускаме клубовете? Това е като след тежка операция - леко захранване трябва. Ние, зор за конференциите... ще ги направим! Спокойно, всичко ще мине! Вътрешният избор ще мине и конгресът ще мине. Въпросът е, че това време е загубено, защото имаше две тенденции - едната беше да участваме в процесите, в народното събрание, както направиха двата щаба. Кой стана звезда? Мангъров! Защото предложи алтернативно виждане, а ние не успяхме! Не успяхме, защото сме през три врати и не участваме в никакви процеси!“, възмущава се той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

коментар Бсп е на командно дишане!
13.05.2020 07:19 / Отговор
Бай Гроздан Ти остави, ама крушовишката биволица го командва! Бье-Си-Пье-то вече хърка на умряло!
13.05.2020 17:01

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати