Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончев за Радев: Политическа амнезия е политик сам да забрави какво е говорил

Политика

Дончев за Радев: Политическа амнезия е политик сам да забрави какво е говорил

Дончев за Радев: Политическа амнезия е политик сам да забрави какво е говорил - Tribune.bg
Снимка:

Правителството отговори на критиките на президента Румен Радев по отношение на Бюджет 2021, който държавният глава нарече „разочароващ“.

В отсъствието на премиера Бойко Борисов, който е под карантина с COVID-19, представители на Министерски съвет дадоха пресконференция на „Дондуков“ 1.

Вицепремиерът Томислав Дончев припомни на Радев, че именно такива мерки е искал праз април тази година.

„Днес имаме уникален шанс за институционален дебат с президента. От днес имаме устен коментар от него. В квантовата физика има експеримент за „Котката на Шрьодингер“, която едновременно е и жива, и мъртва. Според Радев действията ни са и правилни, и неправилни. В политиката има две състояния – политическа дислексия и политическа амнезия. Често се случва даден политик сам да забрави какво е говорил преди няколко месеца“, заяви Дончев.

„Той едновременно подписва одобрение на бюджет 2021 и го критикува. В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална и икономическа криза, единственият, който може да помогне, е държавата. Тя си влиза в тази функция“, подчерта вицепремиерът, който беше категоричен, че мерките са свързани с пандемията, а не с изборите напролет.

„Какво конюнктурно, предизборно или разоряващо има“, попита Дончев.

С това се съгласи и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Най-безспорни са мерките, които стигат до всеки“, подчерта тя.

Най-голямата кражба от бъдещето би била да спестим от образование и от учители, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Да, тези разходи са свързани с избори, но с изборите от 2017 г. Те не са конюнктурни, правим поредната четвърта крачка за увеличение на възнагражденията на учителите. Вярваме, че можем да имаме добро образование само ако имаме добри учители, ако мотивираме най-добрите ученици да стават учители. Следващата година средната учителска заплата ще достигне 125% от средната за страната“, увери министър Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Габровският Ленин като го слушах днес, за пореден път се уверих, че това са некомпетентни дървени философи, които не знаят да управляват държава, а само мафия. И създават от година на година хаос, безредие, условия за крадене на техните си фирми. И все Радев им виновен. Това, което го е казал, габровски тъпако се отнася за месец април и за настоящия бюджет, а не за проекти бюджета. Милен Велчев, който е един много добър финансист, каза че не завижда никак на следващия финансов министър, който трябва да изпълнява бюджет 2021. Незабавна оставка на некадърниците от Герб и присъдружните им крадливи партии. За Ф16 имат пари, а за линейки нямат.
27.10.2020 18:10 / Отговор
ЖЪЛТИ КНИЖКИ С ЖЪЛТИ ТИКВИ НА РАМЕНЕТЕ............ СЛУГУВАТ НА ЖЪЛТИ ПОЛИТИЦИ-ЛЪЖЦИ,........ - КАТО РАДЕВ, ВЕЛЧЕВ, НИНОВА, МАНОЛОВА, БАБИКЯН, БОЙКИКЕВ......
ОТ ЖЪЛТИ СЛУГИ МНЕНИЯ НЕ ПРИЕМАМЕ.......
27.10.2020 19:32
Боже повръща ми се от РАДЕВСКИ простаци,
27.10.2020 18:25 / Отговор
А на мен от герберската продажба хунта и мутрите й.
27.10.2020 18:30
А НА МЕН.... ОТ ЖЪЛТИ КНИЖКИ С ЖЪЛТИ ТИКВИ......
27.10.2020 19:35
БРАВО ! БРАВО на Правителството ! Само ГЕРБ до сега , в цялата история на прехода е ГРАДИВЕН, СОЦИАЛЕН и с ГРИЖА към народа си ! Затова на ИЗБОРИ - ГЕРБ и никой друг ! МЕЖДУНАРОДНО уважавана партия, партия на демократичното Европейско развитие на Б-я !
Нагледахме се ОСИРАНИЯТА на ФИГУРАНТА, на Галева- шантонерката, на бойкикиев - Маджовото, на тримата ОТРОВЕНИ по рождение ИДИОТАи, на педераса Копейкин , на ОТКАЧЕНАТА МИЛИОНЕРКА КУРнела и т.н все отбор ИДИОТИ , наслушахме се на тия МЕРЗАВЦИ , обслужващи МАФИЯТА ! МАФИЯТА ИМ ПЪЛНИ ГУШИТЕ с милиони, с пачки от вноса на отровен БОКЛУК... те са способни и хитлеровото време да ни докарат ОТ ЗЛОБА и АЛЧНОСТ и от ЯД , че НИКОГА НЯМА ДА ВИДЯТ ВЛАСТ поне близките 3-4 мандата на ГЕРБ !!!
ЯЖТЕ СИ ГЪЗА и си КЪСАЙТЕ СКАПАНИТЕ ТЕЛЕСА СВИРЕПИ комунистически ТЕРОРИСТИ, УБИЙЦИ, КРАДЦИ, ПРЕДАТЕЛИ и всичкото това, за да КРАДЕТЕ, АЛЧНИ ГОВЕДАаа..УУуу... БОКЛУЦИиии !!!
27.10.2020 23:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети