Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова

Политика

ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова

ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова - Tribune.bg
Снимка:

ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова. Това заяви народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на брифинг в Народното събрание.

„Във връзка с подадения сигнал до прокуратурата миналата седмица за златните паспортни и над 120 случая на придобиване на българско гражданство от китайци и руснаци, правим допълнение на сигнала във връзка с изявленията на министър Йорданова.“, обяви той.

„Вчера министър Йорданова направи изявление, че адвокатски кантори, близки до ДПС, са имали участие при придобиване на българско гражданство, така наречените златни паспорти. Нито ДПС, нито кой да е народен представител от ДПС, нито който и да е член от ДПС, има, каквато и да е връзка с така наречените златни паспорти, нито има адвокатска кантора, която се занимава с придобиването на златни паспорти. Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, защото тя явно има информация, която е от значение по проверката по златните паспорти“, заяви още Хамид.

Според него, ако това е опит за отклоняване на общественото мнение за отхвърлянето на законопроекта на ДПС, „този номер няма да мине“.

„Ние ще продължим да настояваме за пълна проверка на всеки отделен случай. Управляващите упорито бягат от тази проверка и подават в публичното пространство всякакви подобни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да отклоняват общественото мнение“, заяви още депутатът от ДПС.

Председателят на движението Мустафа Карадайъ допълни, че става практика на управляващите да боравят с медийни внушения, а когато дойде ред за действия да правят обратни такива.

„Такъв случай видяхме и с министър-председателя Кирил Петков тези дни. Той отново отвори темата, свързана с ББР и г-н Пеевски. Само че тук аз разполагам с въпрос на г-н Йордан Цонев от 19 август до министър Кирил Петков тогава и отговора на министъра на икономиката от 26 август 2021 г, където той твърди, че ние не видяхме директно участие на г-н Делян Пеевски с други кредитополучатели“, обясни още Карадайъ.

„Закононарушенията за тези хора вече станаха практика. Явно г-н Кирил Петков и сам не си вярва вече на своя подпис, но и КС така каза, че неговия подпис е лъжлив“, допълни още председателят на ПГ на ДПС.

Според Мустафа Карадайъ и друг министър влиза в това поле.

„Всички знаем, че г-н Пеевски е проверяван непрекъснато за целия му живот. Сега видяхме тези дни министърът на финансите Асен Василев обяви публично и се закани, че ще оказва натиск върху служителите на НАП да извършват нови ревизии на народния представител от ДПС г-н Делян Пеевски. Естествено неправомерен натиск, защото това е действие, което не попада в правомощията на министъра на финансите. Това поражда у нас основателното съмнение относно целите на тези ревизии на ревизиите, за които се заканва неправомерно Асен Василев", каза още Карадайъ.

По думите му заставането на Асен Василев в услуга на Прокопиев и на олигархията, ще доведе до неговия провал, а може и да доведе до провала на цялото правителство.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати