Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

Политика

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата - Tribune.bg
Снимка:

Джамбазки предупреди за надвисналата опасност над страната ни от нова мигрантска вълна, идваща от Турция. Той отбеляза, че през последните месеци в района на Одринско се формира огромна група от хора, около стотина хиляди души, които се подготвят да потеглят към Европа. „Въпросът е кой маршрут ще изберат – през Гърция или България“, заяви пред БНТ Ангел Джамбазки – съпредседател на ВМРО и кандидат за депутат.

Той алармира, че през последната година границата ни е заприличала на разграден двор. Съпредседателят на ВМРО подчерта знанието на човешкия фактор при охраната и недопускането на наша територия на мигранти.

„Винаги е важен човешкият фактор, само по себе си съоръжението и снаряжението не може да спре мигрантите. Дейността трябва да бъде организирана така, че хората, които прескачат съоръжението да бъдат заловени и върнати обратно“, каза Джамбазки.

За целта от ВМРО предлагат да има постоянна численост на гранична полиция, а не да се командироват служители на реда от вътрешността на страната, които не знаят терена и нямат необходимото обучение.

„Много е важно също така да видим заловени, обвинени и осъдени контрабандисти на хора и служители на МВР, които подпомагат каналджиите“, подчерта още той.

Съпредседателят на ВМРО отправи директни обвинения към „Демократична България“ и Мая Манолова, които са променили Изборния кодекс така, че ДПС да получи повече депутати с гласовете от Турция.

„Те премахнаха условието за ограничаване на броя на секциите в страни от ЕС. Те позволиха на Ердоган да отвори избирателна секция в баничарници и кебабчийниц“, каза Джамбазки и добави, че „има група български политици, които за няколко копейки отиват в руското посолство; друга група отиват в американското, а Анкара си избира свои народни представители“.

Джамбазки приветства победата на италианската крайна десница на изборите в неделя.

„В Европа започва да се появява разум след десетилетия на ляво и комунистическо управление. Трета държава в ЕС ще бъде управлявана от десни хора с патриотични убеждения“, каза той.

Съпредседателят на ВМРО подчерта, че стълбовете на нацията са вярата в Бог и семейството, които всички десни консервативни европейски сили споделят. На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати