Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки пред ЕП: Всички животи имат значение!

Политика

Джамбазки пред ЕП: Всички животи имат значение!

Джамбазки пред ЕП: Всички животи имат значение! - Tribune.bg
Снимка:

 Всички животи имат значение! Да отричаш това и да твърдиш, че животът само на една раса има значение, това, уважаеми левичари, е расизъм!“ С тези думи българският представител в Европарламента и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи обръщение в залата на ЕП по наболялата тема за расизма.

Дебатът беше повдигнат по време на юнската пленарна сесия на Европейския парламент, наред с теми като бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство, ситуацията в Шенгенското пространство, новата бюджетна рамка на ЕС, плановете за възстановяване на ЕС след пандемията от COVID-19 и др.

През първия ден на сесията от трибуната на Европейския парламент Ангел Джамбазки призова колегите си да уважават и защитават значимостта на всички животи без значение от тяхната раса. Защото твърдението, че само животът на една раса има значение само по себе си е расизъм.

Според Джамбазки вменяването на вина заради раса и произход е изключително подло политическо действие.

Когато моите предци са се борили срещу робството, срещу турското робство в България, те са се борили честно, с оръжие в ръка, а не са грабили магазини и не са крадели обувки и дрехи. Вменяването на вина заради произхода е нечестно, непочтено и нередно, уважаеми. Вменяването на вина в една раса е изключително подло политическо действие. Опитвате се да накарате някого да се чувства виновен заради произхода си. Не! Това няма да се случи! Не само, че аз не се срамувам от моя произход и от своята нация, напротив, гордея се с древната и велика нация, на която принадлежа. Благодаря Ви!“, обяви Джамбазки.

Джамбазки още обърна внимание и на продължаващото дискриминационно отношение от страна на Нидерландия и Германия по отношение на приемането на България, Румъния, Хърватия и Кипър в Шенгенското пространство, като определи тяхното отношение като проява на „двоен стандарт“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети