Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Защо мерките ни да са расистки? Циганите са от нашата раса

Политика

Джамбазки: Защо мерките ни да са расистки? Циганите са от нашата раса

Джамбазки: Защо мерките ни да са расистки? Циганите са от нашата раса - Tribune.bg
Снимка:

Всеки, които има отговорността да създава 8-9-10 деца, да бъде така добър да си ги гледа, призова евродепутатът

Няма разминавания в стратегията на ВМРО за решаване на ромския проблем и законодателството, твърди зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки.

„Предложенията, които правим са точно в духа на Конституцията. Всички граждани имат, както равни права, така и равни задължения. Не може някой да черпи привилегии от факта, че се е родил циганин по етнически произход.  Една част от тези хора са социализирани в обществото и водят съвсем нормален живот, ние не говорим за тях. Говорим за обитателите на гетата и махалите, които системно и последователно отказват да се впишат в българското общество”, поясни евродепутатът пред Нова ТВ.

Според него няма как мерките да бъдат определяни като „расистки“.

„Циганите са от наша раса. Не можем да говорим за расизъм при положение, че става дума за наши съграждани и когато започваме да спорим за това дали е расизъм или не е се правим, че не забелязваме, че част от тези хора, които живеят в гетата, се опитват да паразитират върху нашата социална система на основа своя произход”, поясни той.

Джамбазки обясни и какво представлява мерките за ограничаване на раждаемостта, предложени в концепцията.

„Когато говорим за ограничаване на раждаемостта, ние говорим за следното нещо – след второто или третото дете спираме да плащаме социални помощи. Всеки, които има отговорността да създава 8-9-10 деца, да бъде така добър да си ги гледа. Но когато остави едно навън, голо през зимата, това дете трябва да му бъде отнето и той трябва да носи наказателна отговорност. Това е мярката за ограничаване на безотговорна раждаемост. Съгласни ли сте, че не трябва да има 10 деца в кофите”, попита той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети