Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: Българската дипломация не е сбъркала

Политика

Екатерина Захариева: Българската дипломация не е сбъркала

Екатерина Захариева: Българската дипломация не е сбъркала - Tribune.bg
Снимка:

„Ако успеят да се разберат, ще имат правителство с участието на мафията“, коментира тя по повод съставянето на правителство с третия мандат

„Българската дипломация не е сбъркала. През 2017 година нашето правителство постави темата за РС Македония в Европейския съюз, това за първи път това се случи в София. Подписването на договора беше исторически момент и не случайно всички се позовават на този договор.“ Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева, бивш министър на външните работи.

Според нея правителството на Кирил Петков е изгубило много време, водейки двойна външна политика.

„Ако бяха работили в един глас, можеше въпросът за френското предложение да бъде решен още преди два месеца“, подчерта Екатерина Захариева.

Според нея не е изненада, че президентът ще връчи днес третия проучвателен мандат на БСП. Захариева подчерта, че 47-ото Народно събрание е изчерпано и трябва да се отиде на избори.

„Вижте, аз не знам как ще забравят червените си линии. Реториката между коалиционните партньори беше по-остра, отколкото между управляващи и опозиция“, коментира още тя.

Тя не се ангажира с прогноза какви са шансовете да се състави кабинет.

„Аз не знам те как ще забравят червените си линии, думите, които си изричаха един на друг. Те имаха по-остра реторика още преди „Има такъв народ“ да напуснат правителството. Те си разменяха такива реплики, които не се разменяха и между опозицията и управляващите в парламента. Те се наричаха „мафия“ и какво ли не беше. Тоест те ако успеят да се разберат очевидно ще имат правителство с участието на мафията, защото „Продължаваме промяната“ и особено Кирил Петков и Асен Василев наричаха Слави Трифонов и неговата партия мафия“, коментира Захариева.

За бъдещия 48-и парламент тя отговори, че в крайна сметка българските гражданите ще решат, кое ще е по-различно.

„Виждаме какво ни донесе промяната – дали живеем по-зле или по-добре“, попита Захариева.

Тя каза още, че служебните кабинети са работили срещу ГЕРБ.

„Надявам се този служебен кабинет да си свърши работата“, заяви Екатерина Захариева.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати