Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: Българската дипломация не е сбъркала

Политика

Екатерина Захариева: Българската дипломация не е сбъркала

Екатерина Захариева: Българската дипломация не е сбъркала - Tribune.bg
Снимка:

„Ако успеят да се разберат, ще имат правителство с участието на мафията“, коментира тя по повод съставянето на правителство с третия мандат

„Българската дипломация не е сбъркала. През 2017 година нашето правителство постави темата за РС Македония в Европейския съюз, това за първи път това се случи в София. Подписването на договора беше исторически момент и не случайно всички се позовават на този договор.“ Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева, бивш министър на външните работи.

Според нея правителството на Кирил Петков е изгубило много време, водейки двойна външна политика.

„Ако бяха работили в един глас, можеше въпросът за френското предложение да бъде решен още преди два месеца“, подчерта Екатерина Захариева.

Според нея не е изненада, че президентът ще връчи днес третия проучвателен мандат на БСП. Захариева подчерта, че 47-ото Народно събрание е изчерпано и трябва да се отиде на избори.

„Вижте, аз не знам как ще забравят червените си линии. Реториката между коалиционните партньори беше по-остра, отколкото между управляващи и опозиция“, коментира още тя.

Тя не се ангажира с прогноза какви са шансовете да се състави кабинет.

„Аз не знам те как ще забравят червените си линии, думите, които си изричаха един на друг. Те имаха по-остра реторика още преди „Има такъв народ“ да напуснат правителството. Те си разменяха такива реплики, които не се разменяха и между опозицията и управляващите в парламента. Те се наричаха „мафия“ и какво ли не беше. Тоест те ако успеят да се разберат очевидно ще имат правителство с участието на мафията, защото „Продължаваме промяната“ и особено Кирил Петков и Асен Василев наричаха Слави Трифонов и неговата партия мафия“, коментира Захариева.

За бъдещия 48-и парламент тя отговори, че в крайна сметка българските гражданите ще решат, кое ще е по-различно.

„Виждаме какво ни донесе промяната – дали живеем по-зле или по-добре“, попита Захариева.

Тя каза още, че служебните кабинети са работили срещу ГЕРБ.

„Надявам се този служебен кабинет да си свърши работата“, заяви Екатерина Захариева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети